در این پروژه با استفاده از تکنولوژی سری ۸۰۰ با ظرفیت ۹۶۰.۰۰۰ تن در سال طراحی شده که در مجموع نیاز به حدود ۱.۴۰۰.۰۰۰ تن گندله سنگ آهن به عنوان ماده ورودی دارد.
تامین تمامی گندله سنگ آهن طبق پیش بینی از منابع داخلی بازار ایران برای این پروژه امکان پذیر است و معادن سنگ آهن در این رابطه ظرفیت های تولید گندله را ایجاد کرده و یا دردست اقدام دارند و می توانند مقادیر مورد نیاز این پروژه را تحویل نمایند.
کاربرد آهن اسفنجی
یکی از مهمترین کاربردهای آهن اسفنجی در کورههای القائی و تولید آهن و فولاد خام می باشد. میتوان گفت که استفاده از آهن اسفنجی، در کوره های القائی قادر است که نزدیک به ۵۰ درصد، جایگزین قراضه شود. ولی کاربرد آن در کوره القایی، نیازمند دانش فنی و تجربه می باشد. همچنین استفاده از آهن اسفنجی تحولی بزرگ در ریخته گری مداوم صنعت فولاد می باشد. تقریبا در همه روشهای تولید فولاد استفاده از آن مقدور می باشد. بسیاری از واحدهای کوچک و بزرگ تولید فولاد در کشور از این روشها استفاده میکنند. ایران منابع طبیعی در دسترس تری برای احیای مستقیم دارد. آهن اسفنجی جایگزین مناسبی برای ضایعات آهن میباشد، بنابراین درصد بالایی از مواد اولیه جهت تامین ذوب مورد نیاز واحدهای فولادسازی را میتوان به جای استفاده از ضایعات، از طریق آهن اسفنجی تامین کرد.
استفاده از آهن اسفنجی در کوره ها و واحد های احیا نسبت به آهن قراضه مزایایی دارد که به شرح ذیل میباشد:
عامل خنک کننده در کورههای اکسیژنی
آهن اسفنجی را می شود به عنوان یک عامل خنک کننده جایگزین قراضه آهنی در واحدها و کوره های اکسیژنی نمود.
خلوص بیش از قراضه فولادی
آهن اسفنجی در مقایسه با قراضه فولادی دارای عناصر مزاحم مثل سولفور و گوگرد پایین تری است.
قابل استفاده در فولادسازی الکتریکی
استفاده از آهن اسفنجی امکان مصرف قراضه آهنی نامناسب و ناخالص را به عنوان قسمتی از مواد شارژی در فولادسازی الکتریکی را میسر می سازد.
گندله آهن
نبود عناصر زاید
آهن اسفنجی دارای عنصرهای زاید در قراضه فولادی مشابه روی، مس، قلع و … نمیباشد.
بهینه در در کورههای قوس الکتریکی
آهن اسفنجی در کورههای قوس الکتریکی امکان استفاده از ذغال نامناسب و ناخالص را با خصوصیت واکنشی بهتر ایجاد مینماید.