یکی دیگر از فولادهای آلیاژی، فولاد های فنر هستند این فولادها همان طور که از اسمشان پیداست، از خاصیت ارتجاعی بالایی برخوردار می باشند. خاصیت ارتجاعی این امکان را به فولادهای فنری می دهد تا با وارد کردن نیروی مشخصی تغییر شکل دهند و بعد از حذف نیرو به حالت اولیه خود بازگردند. خاصیت شکل پذیری الاستیک باید به حدی باشد که فنر تغییر شکل ندهد، در غیر اینصورت فنر از کیفیت خوبی برخوردار نیست. برای تولید فولاد فنر با محدوده الاستیک بالاتر می توان عناصری همچون Si ،Cr ،Mn ،V ،Mo و Ni را به ترکیبات آن اضافه نمود. یکی از پرکاربردترین فولادهای فنری، که حد تسلیم بالایی دارد فولاد فنر ck۷۵ است. از فولادهای فنری در ساخت انواع تیغه اره، واشر، صنعت قطعات ماشین و.. استفاده می کنند.
ورق فولاد فنر
ورق فنری در طی انجام عملیات حرارتی به وسیله آب یا روغن سرد شده و بلافاصله برگشت داده می شود، همین امر موجب ایجاد خاصیت ارتجاعی و الاستیک در فنر فولادی می شود. وجود کربن بالا در این ورقه ها موجب شده تا از استحکام و مقاومت به سایش بالایی برخوردار باشند. به عنوان مثال فنرهای ۱.۸۱۵۹ که در بازار معروف و پرطرفدار هستند دارای کربن، منگنز و کروم قابل قبولی در ترکیبات خود بوده که مقاومت به سایش و محدوده الاستیک آن را تضمین می کند.
کاربرد فولاد فنر
فولادهای فنر این قابلیت را به محصول می دهند تا بعد از هربار خمیدگی، فشردگی، پیچ خوردگی و یا کشیدگی به حالت اولیه خود بازگردند، به طور کلی میزان خاصیت الاستیک هر فنر محدوده حد تسلیم آن را مشخص می نماید. همین ویژگی در فنرها موجب شده تا کاربردهای فراوانی را در صنایع مختلف به خود اختصاص دهند. یکی از مهمترین کاربردهای فولاد فنر ساخت قطعاتی همچون فنرها، واشرها، سیستم تعلیق اتومبیل و... در صنعت خودروسازی می باشد. هم چنین فنرها در ساخت بسیاری از قطعات، دستگاه ها و تجهیزات صنعتی مورد استفاده قرار می گیرند.
گریدهای عرضه شده در فولاد حامیران
فولاد ۱.۷۱۰۳: به عنوان یکی از اعضای خانواده فولادهای فنر محسوب می گردد. این گرید به جهت درصد بالایی از سیلیسیوم در ترکیب شیمایی خود در تنش های حرارتی از خاصیت الاستیسیته بالایی برخوردار می باشند. کاربرد فولاد ۱.۷۱۰۳ مربوط به فنرهای استوانه ای، پیچشی، سوپاپ، بشقابی و غیره می باشد.