همانطور که می دانید امروزه در صنعت ساخت و ساز از انواع مختلف قالب های بتنی استفاده میشود که هر کدام از آنها کارایی خاص خود را دارند. یکی از انواع این قالبها ، قالب لغزنده است که در این مقاله به نقش و عملکرد این نوع قالبها می پردازیم.
قالب های لغزنده در اجرای سازه های مرتفع نقش بسیار مهمی دارند و همگام با پیشرفت تکنولوژی ، توانسته اند به دلایل مقرون به صرفه بودن و ایمنی بالا ، جایگاه خوبی را در صنعت ساختمان سازی به دست آورند. بر همین اساس در این مقاله درباره مزایا و معایب ، بایدها و نبایدها و بطور کلی درباره تمامی جزئیات این نوع قالب ها صحبت خواهیم کرد.
قالب لغزنده چیست؟
قبل از هر چیزی لازم است قالب لغزنده را تعریف کنیم و مشخص کنیم که از این نوع سیستم قالب بندی ، کجا استفاده می شود. سپس در ادامه با دیگر موارد مربوط با این سیستم قالب بندی بیشتر صحبت خواهیم کرد. قالب لغزنده از لحاظ ماهیت و کاربرد مشابه قالب بالارونده است. این قالب در یک رویه مداوم به صورت قائم (عمودی) نصب می شود. در واقع ، این نوع سیستم قالب بندی ، روشی برای تولید مقاطع مرتفع بتن آرمه است و برای ساخت دیواره های هسته ای و شفت های اصلی در سازه های مرتفع مناسب است.
روش قالب لغزنده برای ساخت سازههای بلند و با طول زیاد نظیر سیلوها، برجهای مخابراتی، هستههای برشی ساختمانهای بلند، برجهای خنک ساز، دودکشها، پایههای پله، کف تونلها، کانالهای آب، کف جادهها و سازههای مشابه، مورد استفاده قرار میگیرد. با استفاده از سیستم قالب لغزنده بسیاری از داربست بندیهای اطراف سازه حذف و سرعت اجرای کار به همراه نمای بهتر برای کار افزایش مییابد.