خط تولید کنسرو مرغ ساخت سیمرکو در در دو ظرفیت ظرفیت کارگاهی با ورودی ۵۰۰۰ کیلوگرم مرغ در روز و در ظرفیت صنعتی با میزان دریافت ۹۰۰۰ کیلوگرم مرغ در روز طراحی واجرا میشود. خروجی این خط، در حالت کارگاهی، تولید ۱۵ هزار قوطی کنسرو و در حالت صنعتی تولید ۲۴ هزار قوطی کنسرو در روز خواهد بود.
خط تولید کنسرو مرغ جهت انجام فرآیندهای پردازشی نظیر پاکسازی، یخزدایی و بیاستخوان کردن و نهایتا فرآیندهای تولید و بستهبندی کنسرو مرغ در قوطی، مورد استفاده قرار میگیرد. تولید کنسرو مرغ در حالت کلی شامل فرآیندهای آمادهسازی، تولید و بستهبندی میباشد. فرآیند تولید کنسرو مرغ به روش صنعتی را در ادامه دنبال نمایید.
فرآیند تولید کنسرو مرغ
تولید صنعتی کنسرو مرغ شامل مراحل گوناگون است که در قالب ۳ بخش کلی زیر انجام میشود:
بخش آمادهسازی
بخش تولید
بخش بستهبندی
۱. بخش آمادهسازی
در بخش آمادهسازی، مرغ ابتدا بهصورت یخزده وارد کارخانه شده و سپس در وانهای استیل تخیله میشود تا عمل یخزدایی یا دیفراست صورت پذیرد. پس از یخزدایی، مرغها توسط اره گوشتبری کوچک با دهنه ۲۵ الی ۳۰ سانتیمتر، قطعهقطعه میشود. در ادامه فرآیند آمادهسازی، مرغهای قطعهقطعه شده، روی میزکار قرار گرفته تا پوست و قسمتهای مازاد آنها توسط اپراتور، جدا شوند.
قطعات مرغ پس از پاک شدن روی میزهای کار جهت انجام پخت مقدماتی در دیگ پخت قرار میگیرند. به علت بافت نرم مرغ، معمولا زمان ماندگاری قطعات مرغ در دیگ پخت، کوتاه بوده و بین ۱۰ تا حداکثر ۱۵ دقیقه میباشد. قطعات مرغ پس از نیمپز شدن توسط دیگ پخت، آماده انتقال به بخش تولید خواهند بود.
بخش آمادهسازی محلول یا سس در خط تولید کنسرو مرغ، با اضافه کرن آب، روغن، زردچوبه و ادویهجات درون پاتیل صورت میگیرد. این سس، پس از فرموله شدن به دستگاه محلولریز، هدایت میشود.
وان دیفراست
ارهگوشت بری
میز کار
دیگ پخت اولیه
پاتیل گردان
۲. بخش تولید
در نخستین مرحله از فرآیند تولید، قطعات مرغ نیمپز شده، روی میز بازرسی قرار گرفته و تفکیک میشود. پس از تفکیکسازی، عمل پر کردن انجام میشود. فرآیند پرکردن ماهی بدون استفاده از ماشینآلات و توسط پرسنل تولید، صورت میگیرد. روند پرکردن بدین شکل است که قطعات مرغ روی نوار مخصوصی به نام نوار افزودنی قرار میگیرند. نوار افزودنی، نواری از جنس استیل است که ۴ متر طول دارد و در دو طرف آن، پرسنل تولید قرار میگیرند و عمل پرکردن را درون قوطیهایی که از قبل استریل شدهاند، انجام میدهند. پس از پرکردن، قوطیهای حاوی مرغ، وزنکشی شده و روی نوار نقاله قرار میگیرند تا به قسمتهای دیگر تولید منتقل شوند.
در قسمتدیگری از فرآیند تولید، قوطیهای حاوی قطعات مرغ به دستگاه محلولریز منتقل شده تا در آنجا محلولفرموله شده بر روی آنها ریخته شود. پس از محلول ریزی، قوطیهای کنسرو وارد دستگاه اگزاست ۳ پاس، شده و درون این دستگاه ضمن عبور از یک مسیر رفتوبرگشتی ۳ مرحلهای در معرض بخار آب قرار میگیرند. در حالی که، دمای محتویات درون قوطیهای کنسرو مرغ توسط اگزاست به ۸۰ درجه سانتیگراد رسانده شده است، بلافاصله به دستگاه درببند وارد شده و پلمپ میشوند. بعد از درببندی، قوطیهای کنسرو توسط قوطیشور، شسته شده و درون اتوکلاو قرار میگیرند.
در بخش انتهایی فرآیند تولید، قوطیهای کنسرو مرغ که درون اتوکلاو قرار گرفتهاند تا دمای ۱۲۱ درجه سانتیگراد حرارت داده میشوند. دمای موجود در اتوکلا، علاوه بر انجام فرآیند میکروبزدایی، باعث پخت نهایی محتویات قوطی نیز میشود. قوطیهای کنسرو پس از خروج از اتوکلا توسط دستگاه خشککن قوطی، خشک شده و به بخش بستهبندی هدایت میشوند.
دستگاه استریل قوطی
میز بازرسی
نوار افزودنی
دستگاه محلولریز
دستگاه اگزاست
درببند قوطی
دستگاه قوطیشور
اتوکلاو
خشککن قوطی
۳. بخش بستهبندی
بخش بستهبندی کنسرو مرغ شامل عملیات چاپ اطلاعات تولید و شیرینک کردن است که بهترتیب توسط دستگاههای جتپرینتر صنعتی و شیرینکپک اتوماتیک انجام میشود. پس از این مرحله، قوطیهای شیرینک شده در بستهبندیهای چندتایی، پس از طی قرنطینه و کنترل کیفی، آماده عرضه به بازار خواهند بود.
جتپرینتر صنعتی
شیرینکپک