دریافت شیر
۱.۱. خطوط دریافت شیر
۱.۲. پاستوریزه شیر
۱.۳. پاستوریزه خامه
۱.۴. مخازن شیر پاستوریزه
شستشو
شیر UHT
۳.۱. استریلایزر
۳.۲. تانک و فیلر اسپتیک
ماست
۴.۱. اختلاط
۴.۲. پاستوریزاسیون
۴.۳. بستهبندی و انبارش
دوغ
بستنی
برخی از مشتریان گروه صنعتی دمیرچی در زمینه خط تولید لبنیات
گروه صنعتی دمیرچی در زمینه احداث و راهاندازی انواع خطوط تولید و کارخانه لبنیات فعالیت دارد و تاکنون پروژههای موفق بسیاری در داخل و خارج از کشور را در کارنامه خود ثبت نموده است. در زیر برخی از مشتریان گروه صنعتی دمیرچی در زمینه تولید کارخانه و فروش تجهیزات صنایع لبنی آورده شده است:
۱. دریافت شیر
واحد دریافت شیر، به عنوان نخستین واحد دریافت کننده شیر وظیفه تبدیل شیر خام ورودی به کارخانه را به شیر و خامه پاستور و استاندارد شده بر عهده دارد.
۱.۱. خطوط دریافت شیر
کامیونهای حامل شیر، به محض ورود به شرکت وارد جایگاه دریافت شیر میشوند. جهت جلوگیری از وقوع لیپوسیز، بهتر است تنشهای مکانیکی اعمالی به شیر حداقل باشد. از اینرو تخلیه ثقلی به سایر روشها ترجیح داده میشود.
۱.۲. پاستوریزه شیر
فرآیند پاستوریزه شیر عبارت است از نوعی فرآیند حرارتی روی شیر که قادر است باسیل سل را به طور کامل نابود کند بدون آنکه اثر نامطلوب و ناخواسته دیگری بر روی شیر بگذارد. از آنجایی که باسیل سل مقاومترین عامل بیماریزای شیر است، از بین رفتن آن تضمین از بین رفتن سایر عوامل بیماریزا نیز ارزیابی میشود. باسیل سل در دمای ◦C ۷۲-۷۵ و زمان ۱۶ – ۲۰ ثانیه از بین میرود. جدای از میکروارگانیزمهای بیماریزا، شیر حاوی میکروارگانیزمهایی است که بر طعم و ماندگاری سایر فراوردههای لبنی اثر مخرب دارد. لذا هدف دوم فرآیند پاستور از بین بردن همین میکروارگانیزمهاست. از آنجایی که آنزیم فسفاتاز همواره در شیر خام موجود است و این آنزیم توسط فرآیند پاستور به راحتی از بین میرود، نبود آنزیم فسفاتاز در شیر پاستوریزه صحت انجام فرآیند را تایید میکند.
پاستوریزه شیر
۱.۳. پاستوریزه خامه
تفاوت کمی میان پاستوریزه شیر و خامه وجود دارد. به جهت بالا بودن ویسکوزیته خامه، دمای پاستوریزه خامه ◦C ۸۰-۸۵ و زمان ماند آن ۱۰ ثانیه میباشد. به دلیل فعال شدن مجدد آنزیم فسفاتایز بلافاصله پس از پاستوریزه خامه، این آنزیم برای تایید پاستوریزه به کار نمیرود و از تست پراکسیدایز استفاده میشود.
۱.۴. مخازن شیر پاستوریزه
شیر خام پس از پاستوریزه به مخازن استیل منتقل میشوند. این مخازن باید قابلیت ذخیره شیر و خامه با درصد چربیهای گوناگون را داشته باشد. شیر و خامه پاستوریزه از این مخازن به سایر واحدها ارسال میشود. حجم شیر ارسالی به سایر واحدها با کمک سنسورهای نصب شده روی خطوط ارسال اندازهگیری میشود.
برای مشاهده صفحه مخازن استیل کلیک کنید
مخزن استیل
مخزن حمل شیر
۲. شستشو
یک برنامه متداول شستشو خطوط و تجهیزات لبنی شامل مراحل زیر است:
آبکشی به مدت ۱۰ دقیقه.
شستشو با سود %۱.۵-۰.۵ و دمای ◦C ۷۵ به مدت ۳۰ دقیقه.
آبکشی به مدت ۵ دقیقه.
شستشو با اسید %۱-۰.۵ و دمای ◦C ۷۰ به مدت ۲۰ دقیقه.
آبکشی به مدت ۵ دقیقه.
استریل و گندزدایی خطوط، غالبا در ابتدای روز و قبل از شروع تولید انجام میشود. این کار با آب ◦C ۹۰-۹۵ و به مدت ۱۰ الی ۱۵ دقیقه انجام میشود.
بنابر نیازمندیها و نوع طراحی صورت گرفته، برای واحد CIP چیدمانها و طرحهای گوناگونی میتوان متصور بود؛ برای مثال یک واحد CIP میتواند برای هر خط ارسال یک هیتر جداگانه داشته باشد و یا اینکه این هیترها را میتوان در مسیر سیرکولاسیون هر تانک نصب کرد. به طور کلی، جامعترین طراحی یک واحد CIP، شامل ۵ تانک برای سود، اسید، آب داغ، آب تازه و آب بازیافتی است. با این حال تاکید میشود بهترین طراحی باید با در نظر گرفتن ویژگیهای مخصوص هر پروژه به دست بیاید. برای مشاهده اطلاعات کامل در رابطه با یونیت کامل CIP تمام اتوماتیک بر روی لینک زیر کلیک کنید.