- محلول تزریقی سیتیکولین چیست و برای چه مواردی استفاده می شود؟
محلول تزریقی سیتیکولین یک محلول آبی شفاف، بی رنگ و استریل در داخل آمپول های ۲ میلی لیتری می باشد. سیتیکولین یک مولکول پیچیده آلی می باشد که به عنوان واسطه در تولید فسفولیپیدهای غشای سلول عمل می کند. این مولکول سبب افزایش جریان خون در مغز شده و در درمان مشکلات عروق مغزی مانند سکته مغزی و آسیب به سر استفاده می شود.
۲- قبل از مصرف محلول تزریقی سیتیکولین به این نکات توجه کنید:
از محلول تزریقی سیتیکولین استفاده نکنید، اگر:
به سیتیکولین و یا هر یک از اجزا دیگر تشکیل دهنده این محلول حساسیت دارید.
هشدارها و احتیاطات مصرف:
اگر در حال حاضر و یا در گذشته هرگونه بیماری جدی داشته اید حتما به پزشک خود اطلاع دهید.
تداخلات دارویی محلول تزریقی سیتیکولین:
اگر در گذشته و یا در حال حاضر از هر داروی دیگری استفاده کرده اید و یا قصد استفاده از داروی دیگری را دارید، حتما پزشک یا داروساز خود را در جریان بگذارید. این مسئله شامل داروهایی که بدون نسخه دریافت کرده اید هم می شود.
۳- روش صحیح مصرف محلول تزریقی سیتیکولین:
تزریق این محلول فقط می بایست در بیمارستان انجام بگیرد. محلول تزریقی سیتیکولین می تواند به صورت تزریق آهسته داخل وریدی، یا انفوزیون (تزریق به همراه سرم) وریدی و یا تزریق داخل عضلانی استفاده شود. تزریق آهسته مستقیم داخل ورید می بایست با یرعت بسیار پایین انجام شود تا از بروز افت فشارهای دوره ای جلوگیری شود.
۴- عوارض جانبی احتمالی محلول تزریقی سیتیکولین:
مانند تمام داروها، این دارو هم ممکن است باعث عوارض جانبی ناخواسته ای شود. اگرچه همه ی مصرف کنندگان این عوارض را تجربه نمی کنند.
عوارض جانبی بستگی به مقدار و طول مدت مصرف دارو دارد. رایج ترین عوارض این دارو عبارتند از عوارض گوارشی (مانند درد شکم و اسهال) و عوارض قلبی و عروقی (مانند افت فشار خون و افزایش یا کاهش تعداد ضربان قلب).
۵- روش نگهداری محلول تزریقی سیتیکولین:
دور از دسترس اطفال نگهداری کنید.
در دمای زیر ۳۰ درجه سانتیگراد و جهت محافظت در برابر نور و رطوبت، ترجیحاً در بسته بندی اصلی نگهداری کنید.
بعد از گذشتن از تاریخ انقضای این دارو، آن را استفاده نکنید. تاریخ انقضا بر روی ورقه و کارتن قرص ها با عبارت EXP مشخص است.
تاریخ انقضا به آخرین روز ماهی که ذکر شده است اشاره دارد.