دریچه منهول کامپوزیت SMC به قطر ۶۰ سانتیمتر به همراه فریم ساده
چرا از دریچه های کامپوزیتی استفاده کنیم؟ به دلیل وزن سبک و مقاومت در برابر تغییرات آب و هوایی و صرفه جویی در هزینه و مقاومت آن در برابر وسایل سنگین نقلیه در عبور و مرور است همچنین دیگر نگران دزدیده شدن درچه ها به دلیل قیمت مانند دریچه های چدنی و بتنی نیستیم .
دریچه های منهول معمولا علاوه بر چدن، بتن و یا ترکیبی از این دو از پلاستیک تقویت شده با الیاف شیشه یا دیگر مواد کامپوزیتی (مخصوصا در مکان هایی که سرقت دریچه موجب نگرانی می باشد) نیز ساخته شوند.
به دلایلی نظیر وزن بالای درب های منهول چدن وچدن بتن ودرمقابل وزن کمتردریچه منهول های کامپوزیتی،مقاومت بیشتر در برابر لغزش این گونه دریچه ها که ایمنی جاده ها را حتی در وضعیت بد آب و هوا تضمین می کند و درنهایت خواص عایق الکتریکی ،استفاده ی روزافزون از دریچه های منهول کامپوزیتی در سطح جهان به شدت رو به افزایش است.
این دریچه ها معمولا دارای حفره هایی می باشند که معمولا از وارد کردن قلاب های دسته دار به درون آن ها برای بلند کردن استفاده می شود.
این حفره ها می توانند به منظور آب بندی یا مجرای عبور نور به درون منهول نیز به کار روند.
نکته ی قابل توجه اینکه علاوه بر وزن و طبیعت سنگین دریچه های منهول چدنی، این دریچه ها معمولا برای فروش بعنوان غراضه، به ویژه درزمان افزایش قیمت فلز دزدیده می شوند.
مزایای استفاده از دریچه های منهول کامپوزیتی
۱)مقاومت در برابر خوردگی
مواد کامپوزیتی در برابر مواد شیمیایی مقاوم بوده و در اثر تماس مداوم با عوامل جوی دچار خوردگی و زنگ زدگی نمی شوند. این مواد می توانند ظرفیت تحمل بار خود را در درمحدوده ی دمایی بین ۸۰- و در ۱۰۰+ درجه سیلسیوس بدون تغییر نگه دارند به همین دلیل دریچه های کامپوزیت هرگز نیاز به رنگ آمیزی ندارند.
استفاده از این دریچه ها به خصوص در مناطقی که مایعات قابل اشتعال وجود دارد مناسب است چرا که آن ها در مقابل مواد خورنده مقاوم بوده و خطر جرقه های خطرناک را کاهش می دهدبه همین دلیل دریچه های ساخته شده از مواد کامپوزیتی می توانند در ایستگاه های سوخت گیری یا واحدهای ذخیره سوخت نصب شوند.
۲)عایق بندی الکتریکی
دریچه های ساخته شده از مواد کامپوزیت به خصوص برای نصب در محل های عابر پیاده مناسب می باشند زیرا این دریچه ها عابرین پیاده را به خصوص در محیط های مرطوب محافظت می کنند.
مواد کامپوزیتی مواد نارسانای الکتریکی می باشند و بعنوان سدی در مقابل میدان های مغناطیسی ناشی از کابل های زیر زمینی عمل می کنند همچنین این مواد رسانای ضعیف حرارتی می باشدکه در برابر نشت بخار آب داغاز سیستم های لوله کشی حرارت مرکزی مقاومت می کنند.
۳)سبکی و قابلیت حمل
وزن دریچه های کامپوزیتی ۷۰% کمتر از وزن دریچه های چدنی می باشدلذا قابلیت حمل و نصب آسانی دارند که این امر منجر به صرفه جویی در هزینه های مربوط به نیروی انسانی و ابزارآلات و کاهش صدمات در طول نصب و راه اندازی و تعمیر و نگهداری می شود.
وزن کم دریچه ها همچنین منجر به کاهش هزینه های حمل و نقل می گردد. تمامی دریچه ها مطابق با استاندارد EN ۱۲۴ طراحی شده اند که دارای تحمل بار A۱۵,B۱۲۵,C۲۵۰,D۴۰۰ می باشند.
۴)کاهش صدا
از دیگر مزایای استفاده از دریچه های منهول کامپوزیتی در مقایسه با دریچه های منهول چدنی، کاهش صدا در محیط های ترافیکی و محل عبور عابرین پیاده است.
مواد و آب بندی که برای نصب آنها استفاده می شود آنها را برای کاهش انتشار بو در محیط زیست مناسب می کند.
۵)کنترل بو
سیستم های فاضلاب و جمع آوری می توانند مشکلات قابل توجهی با سولفید هیدروژن(H۲S) و دیگر بوها داشته باشند. قاب ها و دریچه های منهول فایبرگلاس برای آب بندی بهتر طراحی و ساخته شده اند که کنترل بهتر بو را نتیجه می دهد. دریچه منهول های فایبرگلاس برای محیط های حساس به بوی فاضلاب از جمله محله های با جمعیت زیاد، پارک ها، مناطق تفریحی، جزایر، سواحل و استراحتگاه ها ایده آل می باشند.