یبوست نوعی اختلال عملکرد روده است که با کاهش حرکات معمول روده، مدفوع خشک، زور زدن هنگام اجابت مزاج و اجابت مزاج دشوار در فواصل زمانی طولانی یا ناکامل مشخص می شود. یبوست مشکل شایع بسیاری از بیماران است و شیوع آن در بالغین ۲۸% – ۲% گزارش شده است اگرچه بسیاری از بیماران با داروهای بدون نسخه یا درمان های خانگی به خوددرمانی اقدام می کنند، هرساله یبوست موارد زیادی از ویزیت پزشکان، هزینه و منابع مالی را به خود اختصاص میدهد. عدم درمان یبوست علاوه برهزینههای زیاد، موجب کاهش کیفیت زندگی و تشدید بیماریهای آنورکتال مانند هموروئید میشود. برای برطرف شدن یبوست، علاوه بر توصیههای غذایی و رفتاری، از ملینهای ایجاد کننده بالک (تهیه شده از منابع طبیعی مانند آگار، پسیلیوم و صمغ های گیاهی یا منابع سنتتیک مانند سلولز)، نرمکنندههای مدفوع (emollient laxatives)، ملینهای لینت دهنده (lubricant laxatives)، ملینهای محرک (مانند آلوئه ورا، کاسکارا، ترکیبات سنا، بیزاکودیل، روغن کرچک)، ملینهای سالین (حاوی یونهایی نظیر منیزیوم، سولفات، سیترات و فسفات) و ملینهای اسموتیک (تهیه شده از پلی اتیلن گلیکول) استفاده میشود.
روغن کرچک با تحریک عضلات صاف روده موجب افزایش حرکات روده میشود. برای اغلب بیماران طعم روغن کرچک ناخوشایند است لذا شکل دارویی کپسول نرم کرچک موجب افزایش پذیرش بیمار در مصرف دارو میشود.
در فرمولاسیون کپسول نرم کاستورکس باریج علاوه بر روغن کرچک، از اسانس رازیانه نیز استفاده شده است که به علت داشتن اثر محرک روی حرکات روده، واجد اثرات ملین بوده و به تقویت اثر ملین روغن کرچک کمک میکند. همچنین در غلظتهای بالاتر ضداسپاسم میباشد.