ذرت یکی از پر مصرفترین و پر طرفدارترین غلات در بین مردم جهان است. این غلات به شیوههای مختلف مورد استفاده قرار میگیرد. کبابی، پخته، به شکل پاپ کورن، آرد ذرت، روغن ذرت و کنسرو ذرت از دیگر اشکالی است که شما میتوانید آن را مصرف کنید و در هر فصلی به مدت طولانی (با توجه به تاریخ انقضای روی قوطی کنسرو) از آن نگهداری کنید.
ترکیبات ذرت
ذرت مانند سیبزمینی یکی از سبزیجات نشاستهای است و در بسیاری از کشورها یکی از منابع اصلی تأمینکننده غلات کامل است و ازجمله منابع اصلی نشاسته در رژیم غذایی آنها است که بخش اعظمی از انرژی روزانه افراد را تأمین میکند.
بزرگترین کشورهای کشت کننده ذرت آمریکا، چین، برزیل، مکزیک و اندونزی است. ذرت ازنظر طب قدیم ایران سرد و خشک است.
معمولاً شما ذرت را با رنگ زرد میشناسید اما جالب است بدانید که ذرت در رنگهای مختلف، نارنجی، قرمز، بنفش، آبی، سفید و سیاه موجود است.
این غلات سرشار از فیبر و مواد معدنی و همچنین انواع ویتامینها و آنتیاکسیدان هاست. انواع ذرت: ذرت دنداناسبی، ذرت بلوری، ذرت آردی، ذرت پاپ کورن، ذرت غلاف دار، ذرت مومی و ذرت شیرین است.
ذرت همچون سایر غلات از کربوهیدراتها تشکیلشده است. بیش از ۲۸ تا ۸۰ درصد از وزن خشک ذرت را نشاسته تشکیل میدهد. در این نوع ذرت درصد بسیار کمی نیز قند وجود دارد؛ اما در ذرت شیرین میزان نشاسته کمتر و در عوض میزان قند آن زیاد است.
این قند از نوع ساکارز است و تأثیر نامطلوبی بر قند خون نمیگذارد. ذرت دارای مقادیر زیادی فیبر است. البته در انواع مختلف ذرت این فیبر متفاوت است اما معمولاً بین ۹ تا ۱۵ درصد است.
ذرت منبع متوسطی از پروتئین است و میزان آن بین ۱۰ تا ۱۵ درصد است. پروتئین ذرت “زئین” نام دارد و جزو پروتئینهای مفید نیست؛ چون فاقد برخی آمینو اسیدهای ضروری است. بنابراین برای دریافت پروتئین از ذرت خیلی امیدوار نباشید.
ویتامینها و مواد معدنی موجود در ذرت نیز بسته به نوع آن متفاوت است؛ اما پاپ کورن سرشار از انواع مواد معدنی و ویتامینهاست.
پاپ کورن میتواند منبع تأمینکننده فسفر، منیزیم، روی، مس و منگنز، بخصوص برای کودکان باشد زیرا اغلب آنها به این خوراکی علاقه زیادی دارند. ذرت شیرین حاوی، پنتوتنیک اسید، فولات، ویتامین ب ۶، نیاسین و پتاسیم است.