سکنجبین از دیرباز یکی از معروفترین شربتهای ایرانی بوده و همه ما ترکیب کاهو و سکنجبین را به عنوان یک میان وعده لذیذ یا ترکیب آن با خیار و آبلیمو را به عنوان یک نوشیدنی خوشمزه برای فرونشاندن عطش روزهای گرم تابستان تجربه کرده ایم.
این شریت متشکل از عسل و سرکه است که به میزان معینی درهم میآمیزند، ولی امروزه به دلیل گران بودن عسل از شکر استفاده میکنند. نام سکنجبین بر گرفته از مواد تشکیل دهنده آن یعنی سرکه و انگبین به معنی عسل است.
خواص سکنجبین
شربت سکنجبین به علت وجود ویتامین D، کلسیم، منیزیم و فسفر موجب استحکام استخوانها و دندانها میشود و از بروز پوکی استخوان در افراد جلوگیری میکند. این شربت حاوی آنتیاکسیدانی قوی است که نقش موثری در تقویت سیستم ایمنی بدن دارد و بدن را در برابر بیماریهای مختلف به ویژه انواع سرطان ها محافظت میکند.
این شربت با تصفیه کردن خون، غلظت خون را کاهش میدهد بنابراین برای مبتلایان به نقرس و اسید اوریک بالا مفید است. وجود املاح و مواد معدنی موجود در عسل نیز در سلامتی پوست و مو تاثیر به سزایی دارد.
با مصرف این شربت میتوان مشکلات و بیماری های زیر از بین برد. اگر چه باید خاطر نشان کرد که استفاده از طب سنتی هرگز نمیتواند جای استفاده از درمانهای پزشکی و دارو را پر کند. سایر خواص شربت سکنجبین به قرار زیر است :
کاهش حرارت و دمای بدن
کاهش فشار خون
کاهش صفرای بدن
درمان بی خوابی
اشتها آور
کاهش سردرد
مسهل و ملین
باز کردن انسداد عروق
درمان درد معده
درمان نفخ و مشکلات گوارشی
مشکلات ادراری
سکنجبین را می توان به روشهای مختلف استفاده کرد. در طب سنتی استفاده از این شربت به همراه گیاهان دارویی در رفع بسیاری از بیماری ها موثر است. استفاده از سکنجبین همراه با کاهو ، ترکیبی اشتها آور است.