چادر کمپینگ عموما به چادرهایی گفته می شود که در سخت ترین شرایط آب و هوایی کشور قابل استفاده باشند. این گونه چادرها چهار فصل می باشند، بدین معنا که در تمامی فصول سال مطابق با شرایط آب و هوایی آن کشور قابل استفاده می باشند. از خصوصیات مهم این نوع چادرها می توان به موارد زیر اشاره کرد:
محل نصب آویز روشنایی_اسکلت مقاوم_نصب آسان_کفی ضد آب_وزن مناسب_دو درب ورودی و خروجی به هراه توری_رنگ بندی متنوع_مجتمع در یک ساک_چهار پنجره با توری و کاور_بندهای جمع شونده در و پنجره_میخ و طناب برای اتصال به زمین_دارای ارتفاع بلندتر نسبت به نسل قبلی_دارای خاک فرش کناره های چادر_اتصال ساده بدنه با زیپ چسب های قوی_اسکلت چادر برخلاف نسل قبل داخل چادر می باشد ........
از آنجایی که این نوع چادرها در مناطق امدادی مورد استفاده قرار می گیرند، می بایست تمامی مواد مصرفی از جمله پارچه و سازه فلزی و همچنین مراحل تولید آن مطابق با معتبرترین استانداردها باشند.
ن مدل چادر بعد از گذراندن آزمایشات مختلف در مناطق گوناگون کشور با شرایط آب و هوایی متفاوت، به عنوان چادر اصلی در سازمان امداد و نجات ایران پذیرفته شد، که این خود نقش بسزایی در بهبود کیفیت امداد رسانی کشور داشته است.
قطعات اسکلت های فلزی توسط دستگاه های جوش CO۲ به صورت تمام جوش به هم متصل می شوند. جوش CO۲ مزیت های بسیاری نسبت به جوش های الکترود دارد که از جمله آن مقاومت بیشتر و کیفیت ظاهری بالاتر است.
وجه تمایز چادر کمپینگ (امدادی تیپ ۲) با چادر کمپینگ (امدادی تیپ ۳):
روکشی که بروی این چادر تعبیه شده فضایی در حدود ۳۰ سانتی متر نسبت به چادرهای قبلی سایه بان بیشتری دارد که باعث در امان ماندن دیواره از باران می شود.
به منظور گردش و جریان هوای تازه درون چادر در این چادر دو دمپر برای جریان هوا در روی سر درب ها در جلو و انتهای آن در نظر گرفته شده که چادر تیپ۲ چنین آیتمی ندارد.
برای جلوگیری از آسیب زدن شن و سنگریزه به کف چادر، یک پارچه از نوع پلی اولفین که دو طرف آن کوت شده در حدود ۱۲ متر برای زیر انداز در این چادر مورد استفاده قرار می گیرد که در نوع تیپ۲ آن چنین موردی اصلا وجود ندارد.
جهت عدم نفوذ آب باران در قسمت دیواره پایینی چادر از پارچه دو روکوت شده پلی اولفین به عنوان خاک فرش مورد استفاده قرار می گیرد.
تعداد پنجره این چادر به تعداد ۴ عدد می باشد که جریان نفوذ هوا را به مراتب از نمونه تیپ۲ بیشتر می کند
در راستای ایستائی و پایداری بهتر و موثر سازه اسکلت فلزی این چادر به صورت کلاف دار تولید شده و وزن اسکلت فلزی این چادر در حدود ۱۱/۲۵ کیلو گرم است و در درز های آن جهت عدم اتصال پارچه به گوشه های چادر از محافظ های پلاستیکی استفاده شده است و زاویه دیواره آن ۹۰ درجه است و طراحی این چادر به گونه ایست که کل اسکلت فلزی چادر داخل چادر است و بدنه چادر بروی آن نصب می شود تا استحکام چادر افزایش یابد.
فضای داخل چادر دارای ۲۳ متر مکعب و ابعاد آن در عرض ۳ و طول ۴ متر است . ارتفاع ان در در طول تاج ۱۵/۲ می باشد و ارتفاع آن در کناره دیواره ۷۵/۱ می باشد که در چادر قبلی فضای مفید حداکثر۱۵ مترمکعب بود.
جهت افزایش استحکام در کناره های چادر از دکمه خرمایی علاوه بر زیپ چسب استفاده شده است
کلیه در های چادر دارای توری شده است تا از ورود حشرات موذی به داخل چادر جلوگیری کند.
شکل و موقعیت قرارگیری در چادر جدید به شکل U می باشد در صورتی که در چادر قبلی به شکل T وارونه بوده است.