به جرات میتوان اذعان داشت که در بین مواد معدنی، کرومیت به دلیل قیمت بالا و عیار مناسب از شرایط مناسبتری نسبت به سایر مواد معدنی جهت صادرات و ارز آوری برای کشور برخوردار است. شرکت حدید گستر سیرجان با آگاهی از این مهم در سالهای اخیر از طریق زیر مجموعه شرکت تلاشگران پارسه زرین گواشیر(شامل معادن کرومیت پیمان، کوه گر، گسرا، زمند و فریمانه) اقدام به انجام مطالعات معدنی در استان خراسان رضوی نموده است. در این راستا این شرکت با انتخاب حدود ۱۰۰ کیلومتر مربع از کمربند افیولیتی سبزوارکه یکی از پر پتانسیل ترین زونهای کرومیتی کشور است، مطالعات اکتشافی و استخراجی گسترده ای را آغاز نموده است.
زمین شناسی
این مجموعه خود بخشی از کمربند افیولیتی گرداگرد ناحیه شرق ایران محسوب می شود. دو نفر ذخایر کرومیتی در این مناطق قابل مشاهده است:
ذخایر عدسی شکل و نامنظم: بیشتر اشکال ذخایر کرومیتی نامنظم بوده و بیشتر بشکل عدسی با عدسیچه منفرد و یا چندتایی است. در غالب نقاط متمرکز ماده معدنی ابتدا بصورت اثر و نشانه در سنگ پریدوتیت سرپانیزه دیده شده و سپس تمرکز کانی در جهت شمال شرق- جنوب غرب و همچنین جهت عمود بر آن در عمق بیشتر است.
ذخایر بصورت دانه های پراکنده داخل سنگ پریدوتیت: شکل دیگری از ذخایر کرومیت که در منطقه بصورت وسیع دیده می شود وجود دانه های پراکنده کرومیت داخل سنگ های پریدوتیت سرپانتینیزه شده می باشد که در این سنگ کرومیت بصورت دانه های سیاه شبیه تخم ماهی در متن سبز روشن سنگ پریدوتیت پخش شده و بطور ماکروسکوپی در نمونه های دستی قابل تشخیص می باشد.