آلوئه ورا نام گیاهی است از خانوادۀ Liliaceae، علفی و چند ساله با برگهای ضخیم، گوشتی و دراز. این گیاه بومی آفریقای شمالی و به طور کلی مناطق حاره است.
این گیاه ۸۰ تا ۱۰۰ سانتی متر رشد می کند و از طریق پاجوش تکثیر می شود. برگهای آن نیزه ای کلفت و گوشتی با لبه های دانه دار است و رنگ آن سبز خاکستری می باشد. گلهای آن بر روی سنبله ای می روید که گاه تا ۹۰ سانتی متر درازا دارد. صبر زرد را از دیرباز در مناطق خشک- گرمسیری و نیمه گرمسیری جهان، هم به عنوان گیاه زینتی و هم گیاه درمانی کشت می کنند.
نخستین بار مصریها گیاه آلوئه ورا را برای درمان زخمها، سوختگیها و عفونتها به کار میگرفتند. پس از آنها یونانیها، اسپانیاییها و آفریقاییها به شیوهها و منظورهای مختلف از گیاه آلوئه ورا استفاده میکردند.
در برگهای صبر زرد عصارۀ فراوانی وجود دارد که شفاف، چسبنده و تلخ است و این عصاره به محض ابنکه در مجاورت هوا قرار گیرد تغییر رنگ می دهد.
ترکیبات شیمیایی:
گیاه آلوئه ورا حاوی مشتقات هیدروکسی آنتراسن از جمله آلوئینهای A۲ وB به میزان ۴۰- ۲۵ درصد کل ترکیبات و مشتقات کرومون از جمله آلوئه رزین ۲A، B وC است.
ترکیبات مهم دیگر گیاه آلوئه ورا شامل قندها از جمله: گلوکز، مانوز و سلولز، آنزیمها از جمله: اکسیداز، آمیلاز و کاتالاز، همچنین ویتامینهایی نظیرB۱، B۲، B۶، C، E و اسید فولیک و مواد معدنی مانند: کلیسم، سدیم، منیزیم، روی، مس و کروم میباشند