شرکت فروالیاژ اریا مفتخر است برای اولین بار در کشور موفق به ساخت محصول جدید خود - فروالومینیوم - نموده است.
زمینه و مصارف اختراع :
فرو آلومینیوم به عنوان عامل احیا کننده در فولادهای کم کربن، در تولید فولادهای نسوز آلومینیوم دار، آلومینیوم های آلیاژی و همچنین جهت جوشکاری فلزات مانند جوشکاری و اتصالات قطعات ریلهای راه آهن کاربرد دارد،همچنین کاربرد دیگر فروالومینیوم در مواد محترقه اتش بازی می باشد.
اهداف اختراع :
هدف ابتدایی از تولید این آلیاژ در واقع تولید آلیاژی با قابلیت انتشار و پخش شدن و حلالیت یکنواخت در فولاد مذاب میباشد.
معایب استفاده از آلومینیوم :
۱) آلومینیوم به عنوان یک عامل احیا کننده و یک آلیاژ افزودنی به فولاد در صنعت شناخته شده میباشد. آلومینیوم، فلزی بسیار فعال در مواجه با اکسیژن موجود در محیط میباشد که کنترل این واکنش بسیار مشکل است زیرا انرژی آزاد شده بسیار بالا و غیرقابل کنترل میباشد.
۲) مقدار زیادی از آلومینیوم به عنوان یک عامل احیا کننده حین عملیات در پاتیل فولاد هدر میرود که بخاطر چگالی پایین آلومینیوم، این فلز در روی سطح پاتیل باقی مانده و تمایل زیادی برای ایجاد واکنش با جو محیط که شامل اکسیژن و مقداری سربار میباشد را دارد.
با توجه به این معایب، مصرف فرو آلومینیوم بجای آلومینیوم توصیه میشود. آلیاژی که دارای چگالی بالاتر (۵gr/cm³) نسبت به آلومینیوم خالص (۲.۷gr/cm³) میباشد و به راحتی در فولاد مذاب نفوذ میکند و مزیت دیگر آن پایین آمدن میزان واکنش و نتیجتاً کنترل بیشتر عملیات احیا میباشد.
مزایای استفاده از فروآلومینیوم بجای آلومینیوم :
۱) ندادن واکنش با فولاد مذاب به دلیل بالاتر بودن نقطه ذوب و نتیجتاً حفظ ساختار به مدت طولانی تر در حین اضافه شدن به فولاد مذاب (خاصیت جوانه زایی)
۲) بالاتر بودن چگالی فرو آلومینیوم(۵gr/cm³) نسبت به آلومینیوم خالص (۲.۷gr/cm³) که باعث سهولت نفوذ در فولاد مذاب میگردد.
۳) به عنوان یک ترکیب با واکنش پایین، باعث کاهش هدر رفتن آلومینیوم مصرفی در نزدیکی سطح سربار و پاتیل و نیز کاهش میزان کلی اکسیژن در وان فولاد بوده کـه نتیجتاً محـصول مرغوب تر و تمیز تری را حاصل میشود.
۴) در تهیه آلیاژهایی با نقطه ذوب پایین