آسانسور در معنای بالابر یا آسان بر است. اتاقک نسبتا کوچک و متحرکی که با آن از طبقه ای به طبقات دیگر می روند. آسانسور حمل و نقل عمودی است که حرکت مردم و کالا را بین طبقات ساده می کند. البته در آسانسور خودرو این حمل و نقل بصورت افقی هم اتفاق می افتد . گاهی برای جابجای ماشین ها در پارکینگ های مکانیزه لازم است که از آسانسور خودرو استفاده شود.
در جوامع امروزی که خانه های فرسوده تبدیل به آپارتمان می شوند، نبود جای پارک مناسب و شلوغی خیابانها نیاز به پارکینگ های طبقاتی و آسانسورهای خودرو به شدن احساس می شود. سازندگان آپارتمانها به منظور تامین هر چه بیشتر فضای پارکینگ، تمایل به افزایش تعداد طبقات در فضای زیرین ساختمان ها دارند. اما با توجه به این که اکثر آپارتمانهای متداول در زمینهایی با متراژ بین ۳۰۰ تا ۵۰۰ متر بنا میشوند لذا استفاده از آسانسور خودرو توصیه می گردد.
آسانسور خودرو از لحاظ ارتفاع محدودیت ندارد ولی بهتر است تا ارتفاع سه طبقه از سیستم هیدرولیک و بالاتر از آن از سیستم کششی استفاده گردد.
آسانسور های خودرو ما از تکنولوژی کنترل با ولتاژها و فرکانس های مختلف استفاده می کند و از این طریق از تولید سرو صدا و ناهمگونی کابین که براثر اضافه بار ناشی از نیروی ناهموار اعمال شده بر سیستم کششی بوجود می اید، جلوگیری به عمل می آورد. ما به بهینه سازی امکانات این نوع از آسانسور ها به بهترین شکل پرداخته ایم. این آسانسور ها به صورت کاربردی در پارکینگ ها، تعمیرگاه ها، گاراژ های زیر زمین و غیره مورد استفاده قرار می گیرد. آسانسور های خودرو بدون موتور خانه به تازگی توسط شرکت ارائه شده است.
این آسانسور مزایای تکنولوژی درایو را در کنار یکدیگر دارد. مزیت مهم این آسانسور ها «امنیت، ایستایی، به صرفه از لحاظ اقتصادی و بهینه در مصرف انرژی» می باشد.
نصب جک
بطور معمول آسانسورهای خودروبر دارای ظرفیت از ۵/۲ تا ۷ تن هستند که دارای حداکثر ۵/۸ متر طول برای جک تک مرحله ای (۱ Stage) ، ۱۲ متر طول برای جک تک مرحله ای دو تکه از نوه جک از زیر مقدور می باشند.
ولی در صورت استفاده از سیستم ۲-۱ امکان اجرای اینگونه آسانسورها تا حدودا ۳۰ امکان پذیر می باشد.
– ابعاد کابین در آسانسورهای خودروبر معمولاً به عرض ۲۲۰ تا ۲۸۰ سانتیمتر و عمق ۴۵۰ تا ۶۰۰ سانتیمتر میباشد.
– فضای موردنیاز برای چاه آسانسور خودروبر به صورت زیر است:
۱۰۰ تا ۵۰ + عرض کابین = عرض چاه cm (متناسب با نوع در آسانسور)
۵۰ تا ۳۰ + عمق کابین = عمق چاه cm
– در حالت جک از زیر:
در کف چاه حفره برای استقرار جک به قطر cm ۵۰ در مرکز ثقل کابین تعبیه میگردد که عمق آن برای جک یک مرحله ای (۱ Stage) به صورت cm ۵۰ + طول مسیر حرکت و برای جک دو مرحله ای (۲ Stage) به صورت cm ۵۰ + طول مسیر حرکت / ۲ محاسبه میگردد.
– در حالت جک بغل غیر مستقیم نیازی به حفر چاک نیست.
– موتورخانه آسانسورهای هیدرولیک معمولا در کنار چاه آسانسور تعبیه شده و به دلیل نوع سیستم میتواند تا ۱۲ متر با چاه فاصله داشته باشد که خود از مزایای این سیست است، ارتفاع موتورخانه حداقل ۲ متر و ابعادی حدود ۵/۲ × ۵/۲ متر دارد.
– انواع در، در آسانسورهای هیدرولیک عموماً شامل ۱- گیوتینی که در از وسط باز شده و نیمی از آن به سمت بالا و نیمه دیگر به سمت پایین میرود. ۲- کشویی که به صورت انعطاف پذیر در ریل حرکت کرده و به سمت بغل کابین هدایت میشود. ۳- تلسکوپی، سانترال یا تلسکوپی – سانترال میباشد که قبلا در مورد این درها توضیحاتی ارائه شده است.