صدف ماکسیما یکی از زیباترین صدف ها می باشد که در رنگ ها و طرح های متنوعی یافت می شود. این صدف اغلب به رنگ های قهوه ای ، آبی ، سبز ، بنفش، خاکستری و زرد وجود دارد. صد ماکسیما اولین بار در سال ۱۷۹۵ توسط Röding کشف شد. این صدف اغلب بومی اقیانوس هند و آرام ، ژاپن ، دریای سرخ ، افریقا و هاوایی می باشد. در طبیعت این صدف اغلب در آبهای کم عمق و شفاف یافت می شود. صدف ماکسیما سومین صدف بزرگ در دنیا می باشد و می تواند به طول ۳۰ الی ۴۰ سانتی متر نیز برسد. البته سرعت رشد آن تقریبا کند می باشد. صدف ها همگی نر به دنیا می آیند و بعدا در صورت نیاز به ماده تغییر جنسیت می دهند. صدف ماکسیما در طی ۲ الی ۵ سال و هنگامی که به طول حدود ۸ سانتی متری می رسند بالغ می شوند . تقریبا ۵۰ الی ۶۰ سال طول می کشد تا یک صدف ماکسیما به حداکثر اندازه خود برسد و می تواند در اقیانوس تا ۲۰۰ سال عمر کند. صدف ماکسیما به وسیله فیلتر کردن آب غذای خود را به دست می آورند . آنها از فیتوپلانکتونها و میکروارگانیزم ها تغذیه می کنند. همچنین می توانند مواد ارگانیک محلول در آب مانند نیترات آمونیوم را جذب کنند. صدف معمولا در قسمت گوشتی خود دارای جلبک زوزانتلا بوده و از طریق رابطه همزیستی با این جلبک نیز می توانند تغذیه کنند. یکی از شکارچیان صدف ها حلزون های هرمی (pyramidellid snail) می باشند که قشر صدف را سوراخ و از آن تغذیه می کنند.
نام علمی : Tridacna maxima
خانواده : Poritidae
رنگ : قهوه ای ، سبز ، بنفش ، آبی ، زرد ، خاکستری
دمای مناسب : ۲۳C – ۲۸C
شوری مناسب : ۱.۰۲۶-۱.۰۲۳
PH مناسب : ۸.۴-۸
کلسیم : ۴۰۰ppm – ۴۵۰ppm
منیزیم : ۱۲۵۰ppm – ۱۳۵۰ppm
الکالینیتی : ۸dKH – ۱۲dKH
نگهداری : نگهداری صدف ماکسیما متوسط تا دشوار می باشد و نگهداری آن به افراد تازه کار توصیه نمی شود. صدف ماکسیما به پارامتر های آبی پایدار ، جریان ، نور و شوری مناسب نیاز دارد و نسبت به سایر صدف ها کمی حساس تر می باشد. این صدف جریان یکنواخت زیاد را دوست ندارد و باید در نقطه ای از تانک قرار داده شود که جریان یکنواخت کم یا جریان درهم متوسط قرار دارد. برای افزایش شانس موفقیت در نگهداری بهتر است که همواره از صدف های تکثیری خریداری شود. هنگامی که صدف را وارد تانک می کنید بررسی کنید تا موجودات مزاحم و انگل ها بر روی آن قرار نداشته باشد. بهتر است که صدف را بر روی سنگ قرار دهید و از قرار دادن آن بر روی شن ها خودداری کنید.
تغذیه : صدف ها بیشتر مواد غذایی خود را از طریق فیلتراسیون آب و جذب مواد ارگانیک آب به دست می آورند. صدف ماکسیما فراتر از این عمل کرده و از طریق جلبک های هم زیست زوزانتلا غذای خود را به دست می آورد. تحقیقات اخیر نشان داده که صدف های کوچکتر از ۱۰ سانتی متر به مقداری زوزانتلا را در قسمت گوشتی خود جای داده اند که می توانند بدون نیاز به روش های دیگر زنده بمانند.
جهت مراقبت از صدف های بالغ همواره باید نیترات تانک کمتر از ۲ نباشد زیرا نیترات صفر عملا منجر به مرگ صدف خواهد شد. جهت تغذیه صدف ها در آکواریوم می توان از انواع فیتوپلانکتون ها، زوپلانکتونها و غذا های مخصوص به موجودات فیلتر کننده استفاده کرد.
میزان نور مورد نیاز : این صدف به نور زیاد نیاز دارد
جریان مورد نیاز : این صدف به جریان کم تا متوسط نیاز دارد