توپک به روشهای مختلف و به صورت تک نفره یا چند نفره قابل انجام است
در این بازی، بازیکن سعی می کند توپ را درون یکی از سوراخهای دسته بیندازد. امتیاز سوراخها به ترتیب از سوراخی که به دسته نزدیکتر است به سمت جلو کم می شود.(سوراخی که نزدیک دسته است بیشترین امتیاز را دارد). بازیکنان می توانند به دلخواه خود امتیازاتی را برای هر سوراخ تعیین کنند. به عنوان مثال امتیاز ۵۰، ۴۰، ۳۰، ۲۰ و ۱۰
نهایتا در یک تعداد پرتاب مشخص (۵ یا ۱۰ مرتبه) بازیکنی که بیشترین امتیاز را بگیرد برنده است.
روش سخت تر بازی به این صورت است که بازیکن سعی کند با ۵ مرتبه پرتاب، توپ را به ترتیب در سوراخ اول تا پنجم بیاندازد.
تاثیر اسباب بازیهای رقابتی بر کودکان
رقابت برای کسب امتیاز و موفقیت، از تجربههای لذت بخش کودکان است. بازی های رقابتی و امتیازی اعتماد بنفس و قدرت را برای کودکان فراهم میکنند. اگر بازی بسیار سخت باشد اثر معکوس دارد و باعث سرخوردگی کودک خواهد شد. سادگی بیش از حد بازی نیز سبب کاهش انگیزه کودک برای بازی مجدد خواهدشد.
توپک یک اسباب بازی سازماندهی شده متناسب با تواناییهای عموم کودکان است. این اسباب بازی نه تنها کودک را سرخورده نمیکند بلکه باعث افزایش اعتمادبنفس از طریق کشف راهکارهای جدید خواهد شد.
توپک یکی از اسباب بازیهایی است که امکان تفکر استراتژیک را در کودک تقویت میکند. در واقع پس از هربار امتحان، کودک متوجه کشف راهکارهای بهتر برای موفقیت خواهد شد. توپک به سادگی به کودک آموزش میدهد که لازم است برای رسیدن به اهدافش تفکر کند و روشهای مختلف را ارزیابی کند.
نکته مهم این است که آموزش مفاهیم تربیتی به کودک مانند صبر و تلاش برای رسیدن به هدف، از راهی جز اسباب بازیهای مفید امکان پذیر نیست. توپقل نیز از جمله اسباب بازیهایی است که علاوه بر جذابیت و هیجان، سرشار از نکات آموزنده و لازم برای رشد کودکان است.