تنگرام نوعی پازل قدیمی است که از تقسیم کردن یک مربع به پنج مثلث، یک مربع و یک متوازی الاضلاع ایجاد شده که با آنها میتوان طرح های بسیاری ایجاد نمود.
فرآیند طراحـی و ساخت طرحهای جدید توسط کودکان، قدرت تصور هندسی و هوش تصویری آنان را به کار گرفته و تقویت می کند. شایان ذکر است، کار با تنگرام تجربه بسیار ارزشمندی برای کودکان است زیرا آنها نکاتی در تجربیات عملی میآموزند که در حفظ کردن یاد نمیگیرند. تصور کردن در ذهن و ساختن با دست ساختن طرح های ذهنی را به کودکان آموزش میدهند.
کار با تنگرام به ذهن، قدرت انعطاف میدهد و دانش ریاضی و هندسه را به آنها یاد میدهد که این مهارت قابل به کارگیری در موقعیت های متعددی در زندگی است.
متخصصان پیشنهاد میکنند که کار با تنگرام به ساعات کلاس ریاضی اضافه شود. زیرا تمرین با تنگرام میتواند به ابزار ارزشمندی برای پرورش مهارت ریاضی کودکان تبدیل شود.
تاثیر بازیهای پازلی بر کودکان
تقویت قدرت حل مسئله
نقطهی قوت بازیهای پازلی، به چالش کشیدن کودک برای مبارزه طلبی و تلاش چندباره برای کسب موفقیت است.پازلها موجب درگیر شدن و به چالش کشیدن ذهن کودک میشود. بالاخره کودک وادار به تجزیه تحلیل وتفکر خواهد شد و پس از پیروزی، احساس موفقیت و اعتماد بنفس زیادی را تجربه خواهد کرد.
تقویت روحیه صبر و تلاش
او درخواهدیافت که برای کسب موفقیت در بازی باید از مسیرهایی پر پیچ و خم عبور کند. در واقع اسباب بازیهای پازلی، تاثیر مستقیمی بر تقویت و رشد تمامی ابعاد تواناییهای ذهن کودک دارد.انگیزه کودک برای تکرار بازی با یک اسباب بازی پازلی در ارتباط با میزان سختی بازی و در واقع تناسب آن با سن کودک است.
افزایش مهارتهای حرکتی
پازلها همیشه از دید کودکان یک بازی جذاب بهشمار میروند به گونهای که حتی با پیشرفت تکنولوژی، راه خود را به کامپیوترها و تبلتها باز کردهاند. هرچند تاثیر پازلها بر مهارتهای حرکتی تنها از طریق بازیهای فیزیکی ممکن است.تنگرام میتواند تمام انتظارات از یک اسباب بازی پازلی را به طور تمام و کمال برآورده کند.
تقویت قدرت تکلم
کودک حین انجام بازی، با کلمات مختلف روبهرو خواهد شد و از واژگان مختلف مانند انواع رنگها و اشکال هندسی استفاده خواهد کرد.