در شرایطی که سیستم هیدرولیکی در مدت زمان کم احتیاج به حجم بالایی از روغن را دارد، می شودبه جای بکارگیری از پمپی با دبی بالا از پمپی با دبی پایینتر و یک آکومولاتور استفاده نمود. پمپ در زمان های غیر از زمان مذکور، آکومولاتور را شارژ می کند وسبب ذخیره سیال شده در زمان احتیاج به خروجی پمپ اضافه و به مدار ارسال می شود.
با توجه به این موضوع که جریان خروجی بسیاری از پمپ های هیدرولیک نسبت به زمان دارای نوسان است، بکارگیری از یک انباره در بالای پمپ هیدرولیکی می توانداین نوع نوسانات خروجی را کم نماید.
در مواردی مانند گرفتن گیره , بستن قالب و…. احتیاج به داشتن یک فشار ثابت می باشد. در این شرایط با استفاده از آکومولاتور می شود فشار مورد نیاز را تامین نمود و همچنین می توان جریان خارج شده از پمپ را برای سایر قسمت های مدار استفاده نمود و حتی بوسیله شیر بی بار کننده، جریان را به سمت مخزن سوق داد.
آکومولاتورهای پیستونی عموما بر مبنای قاعده ی فشرده سازی یک گاز(مثل نیتروژن) جهت ذخیره کردن سیال(مانند روغن هیدرولیک) تولید و ساخته می شوند.به صورت کلی بخواهیم یک آکومولاتور پیستونی را توصیف کنیم باید بگوییم عبارتست از یک نوع محفظه روغن و یک محفظه گاز به همراه یک پیستون که به عنوان یک نمونه واسطه درزبندی شده ما بین ۲ محفظه فعالیت میکند. نکته مهم این است که قسمت شامل گاز با نیتروژن شارژ اولیه می گردد.