پمپ روغنی،برای بوجود آوردن خلاء که یکی از نوع های پمپ های وکیوم می باشد. پمپ وکیوم روغنی ، از پمپ های سطح متوسط به حساب می آید همچنین در صنایع سطح متوسط استفاده می شود.
همانطور که از نامش پیداست پمپ روغنی عکس پمپ وکیوم آبی از روغن استفاده می گردد. شیوه عملکرد پمپ پمپ وکیوم روغنی بدین شکل است که با به گردشدرآمدن روتور توسط الکتروموتور، روغن داخل سیلندر می گردد. در واقع می توان گفت که سیلندر وظیفه ی روانکاری, آبکاری ، و سرد کردن قطعات را دارا می باشد .
از کاربردهای مصرفی در صنعت هایی مانند صنایع پزشکی,لاستیک سازی,,نساجی, آزمایشگاه ها,چاپ و ... که خلاء کمتری نیاز داشته باشند مورد استفاده قرار می گیرد.
پمپ روغنی دارای مزیت هایی نسبت به سایر پمپ ها می باشد که شامل :مصرف کم برق,توانایی بالا در ایجاد کردن خلاء, صدای کم و حجم کمتر فضا
پمپ های وکیوم روغنی دو مرحله ای و تک مرحله ای از انواع پمپ روغنی به حساب می آیند.و همچنین چگالشی,تراکمی و گیرانداز از تقسیمات پمپ روغنی می باشد.
در زمان مکش سیال ارتفاع عمودی مورد تایید پمپ نسبت به سطح آزاد سیال می باشد و از طرفی این ارتفاع بیش از حدود ۱۰ متر نباید باشد زیرا اگر ارتفاع بیشتر از ۱۰ متر باشد در اثر پدید آمدن خلا روغن به حالت جوش درآمده و بجای آنکه روغن مایع وارد پمپ شود، بخار روغن وارد پمپ می شود و سبب تخریب پمپ می گردد. حال در مورد ارتفاع تعیین شده خروجی پمپ هیچگونه شرایطی وجود ندارد و فقط توان پمپ هیدرولیک است که قادر است آن را مشخص کند.
هنگامی که یک پمپ هیدرولیک کار می کند ، دو عملکرد را انجام می دهد. ابتدا عمل مکانیکی آن خلاء را در ورودی پمپ ایجاد می کند که به فشار اتمسفر اجازه می دهد تا مایع را از مخزن وارد خط ورودی به پمپ کند. دوم ، عملکرد مکانیکی آن ، این مایع را به خروجی پمپ منتقل کرده و آن را وارد سیستم هیدرولیک می کند.
پمپ حرکت مایع یا جریان ایجاد می کند: فشار ایجاد نمی کند. این جریان لازم برای ایجاد فشار را تولید می کند که تابعی از مقاومت در برابر جریان سیال در سیستم است. به عنوان مثال ، فشار سیال در پریز برق برای پمپ متصل به سیستم (بار) صفر است. علاوه بر این ، برای ارسال پمپ به سیستم ، فشار فقط به سطح