هیدروژن گازی بی رنگ، بی بو، به شدت اشتعال پذیر و ساده ترین عضو جدول تناوبی است که با حرف H و عدد اتمی ۱ نشان داده می شود.
فروش گاز هیدروژن
شرکت فرافن گاز تهران که در زمینه فروش گاز هیدروژن فعالیت می کند، یکی از معتبرترین مراکز فروش گاز هیدروژن آزمایشگاهی و صنعتی در تهران می باشد. به همین دلیل خرید گاز هیدروژن با خلوص متناسب با نوع استفاده از اهمیت ویژه ای برخوردار است. فرافن گاز تهران تامین کننده گاز هیدروژن در کپسول های مخصوص گاز هیدروژن می باشد. در مورد خطرات مربوط به هیدروژن بیشتر بدانید.
فروش گاز هیدروژن در تهران
باتوجه به موقعیت مکانی شرکت فرافن گاز تهران و واقع شدن دراستان تهران، یکی از اصلی ترین تامین کنندگان کپسول گاز هیدروژن آزمایشگاهی و صنعتی در استان تهران می باشد.
قیمت کپسول گاز هیدروژن
قیمت گاز هیدروژن به عوامل مختلفی از جمله کیفیت و درجه خلوص گاز و سایز کپسول و فشار گاز بستگی دارد. جهت خرید گاز هیدروژن و کسب مشاوره فنی با کارشناسان ما در تماس باشید.
تاریخچه گاز هیدروژن
در سال ۱۶۷۱، رابرت بویل دریافت و توضیح داد که واکنش میان آهن و یک اسید رقیق سبب تولید گاز هیدروژن میشود. سپس در سال ۱۷۶۶، هنری کاوندیش نخستین کسی بود که گاز هیدروژن را به عنوان یک ماده جداگانه شناسایی کرد و به دلیل تولید آن از واکنش اسید- فلز، آن را هوای آتشگیر نامید. کاوندیش در سال ۱۷۸۱ دریافت از سوختن این ماده آب تولید میشود. وی به عنوان کسی که هیدروژن را به عنوان یک عنصر متمایز دانست، شناخته میشود.در سال ۱۷۸۳ لاوازیه و لاپلاسهنگامی که یافتههای کاوندیش را در موردتولید آب هنگام سوختن این گاز، به پیشنهاد لاوازیه نام هیدروژن را برای آن برگزیدند.
ایمنی و طبقه بندی گاز هیدروژن
هیدروژن جزء گازهای بسیار آتشگیر محسوب میشود. این گاز به هموگلوبین خون میچسبد و اولین نشانه آن سردرد است. به صورت خالص و در غیاب اکسیژن سبب خفگی سریع میشود. با هوا مخلوطی انفجاری تشکیل میدهد. هیدروژن با شعله های نامرئی میسوزد و به همین دلیل بسیار خطرناک است.
سازگاری گاز هیدروژن
هیدروژن با هوا مخلوطی منفجرشونده ایجاد میکند و با اکسیدکنندهها به شدت واکنش میدهد. نسبت به اکسیدکنندهها، لیتیوم و هالوژن ها ناسازگار است. بعضی استیل ها در دما و فشار بالا دچار تردی هیدروژنی می شوند.
منابع گاز هیدروژن
هیدروژن اغلب برای استفاده در محل توسط فرایند ریفرمینگ گاز طبیعی تولید می شود. چنین تولید کنندههایی همچنین میتوانند به عنوان منابع هیدروژن برای بازار تجاری استفاده شوند. منابع دیگر دستگاه های الکترولیز هستند، که هیدروژن در آن ها به عنوان محصول جانبی تولید کلر است، و همچنین فرایندهای مختلف بازیابی گازهای دودکش، مثل پالایشگاه های نفت یا کارخانههای فولاد از دیگر منابع تولید هیدروژن میباشند. هیدورژن همچنین از الکترولیز آب به دست می آید.
کاربردهای گاز هیدروژن
هیدروژن بسیار خالص در صنایع الکترونیک به عنوان عامل احیاءکننده و گاز حامل به کار میرود.
استفاده از هیدروژن به طور گسترده برای هیدروژنه کردن روغنهای گیاهی و حیوانی و تولید کره و سایر چربی ها
تولید متانول
به مقدار زیاد در فرآیندهای پتروشیمی مانند هیدرودیآلکیلاسیون(hydrodealkylation)، هیدرودیسولفوریزاسیون(hydrodesulfurization)و هیدروکرکینک (hydrocracking) به کار میرود.
تولید اسید هیدروکلریک
استقاده در تولید آمونیاک با فرآیند هابر(Haber Process)
استفاده در جوشکاری و برشکاری فلزات
به دلیل توانایی هیدروژن در احیاء اکسید فلزات و جلوگیری از اکسیداسیون فلزات در طول تریتمنت های گرمایی، به طور گسترده در صنایع فلزی یه کار میرود. همچنین در تولید کربناستیل، فلزات خاص و نیمه هادی ها استفاده میشود.
هیدروژن مایع به عنوان سوخت موشک و در آزمایشگاه های فیزیک برای تحقیقات به کار میرود.
هیدروژن به عنوان سوخت در مشعل هیدروژن-اکسیژن در صنایع شیشه گری (کوارتز، پیرکس و …)، ساخت سنگ های قیمتی مصنوعی و برشکاری اکسیدی در زیر آب به کار میرود.
هیدروژن یکی از حامل های سوخت محسوب شده و در پیل های سوختی و خودروهای هیدروژنی به کار میرود.