آزمون ذرات مغناطیسی که به آن، آزمون شار مغناطیسی هم گفته میشود، یک روش برای آزمون سطوح است که به عنوان یک آزمون غیرمخرب از آن استفاده میشود. عیوب موجود در سطوح مواد را میتوان با استفاده از میدان مغناطیسی نمایش داد.
مزایای آزمون ذرات مغناطیسی کدام است؟
سریع و قابل اطمینان: عیوب موجود به سرعت نمایان میشوند.
بسیار حساس: حتی عیوب بسیار ریز موجود در سطح هم شناسایی میشوند.
انعطافپذیری در کاربرد: این آزمون، تقریباً به طور کامل، نسبت به اندازه، شکل و ناهمواریهای سطوح و همچنین، شرایطی که قطعه در آن تحت آزمون قرار میگیرد، مستقل است.
مورد استفاده برای تست های ثابت آزمایشگاهی و همچنین عملیاتی در محل پروژه
در این روش آزمون، یک قطعه فرومغناطیسی را با ایجاد یک میدان مغناطیسی مصنوعی به حالت آهنربایی در میآورند. قبل از انجام تست، قطعه را تمیز می کنند و همزمان با این فرآیند مغناطیسیکردن، قطعه را با محلول یا اسپری سفید رنگ (white constrant) می پوشانند. پودر مغناطیسی که در این ماده آزمون وجود دارد، در محل عیوبِ باز بر روی سطح جمع میشود. به واسطه تضاد رنگی که بین پودر مغناطیسی و سطح قطعه وجود دارد، عیوب نمایان میشوند و میتوان آنها را ثبت نمود.
در آزمون ذرات مغناطیسی، معمولاً قطعه فرومغناطیسی را با استفاده از یوک یا پراد و با ایجاد یک میدان مغناطیسی ساختگی ، به حالت آهنربایی در میآورند. همزمان با این فرآیند مغناطیسیکردن نیز قطعه را با ذرات مغناطیسی (که معمولاً در سیال حامل به صورت معلق وجود دارند) آغشته می کنند. ذرات مغناطیسی پیرامون عیوب موجود در سطح جمع میشوند و دلیل آن هم، همان شار نشتیِ مغناطیسی است که تولید شده است.
به واسطه تضاد رنگی که بین پودر مغناطیسی و سطح سفید شده قطعه وجود دارد، عیوب نمایان میشوند و میتوان آنها را ثبت نمود. در مورد قطعاتی که بسیار بزرگ هستند، نمیتوان فرآیند مغناطیسیکردن را به صورت کامل انجام داد. در نتیجه، تنها بخشی از این قطعات، آزمون میشوند که آهنربایی شده باشند.
دو روش برای نمایانکردن عیوب در این روش وجود دارد: این آزمون را میتوان در روشنایی روز یا در تاریکی با استفاده از ذرات مغناطیسی فلورسنتی انجام داد.
خوب است که بدانید: PFINDER دوستدار محیط زیست است. ما اولین تولیدکننده NDT هستیم که مقادیر کربن در مرسومترین مواد مصرفی را مشخص مینماییم تا اثرات محیط زیستی آنها را به حداقل رسانیم.