لسیتین که تبدیل به یکی از مهمترین مواد شیمیایی شده است، از بافتهای حیوانی و گیاهی به دست آمده و از ترکیبات آمفی فیلیک برخوردار میباشد، با وجود این ترکیب، این ماده، قابلیت جذب آب را پیدا کرده و چربی را هم به خود جذب خواهد کرد؛ اما یکی از محصولاتی که این ماده از آن به دست میآید، تخممرغ است که دارای مقدار کافی از این ماده خواهد بود؛ البته محصولات دیگری هم در کنار تخممرغ قرار گرفتهاند که آنها نیز در ساختار خود دارای لسیتین هستند، مانند سویا که یک دانه روغنی و طبیعی به شمار آمده و حاوی درصد قابلتوجهی از این ماده شیمیایی است.
بررسی بافت و مشخصات ظاهری لسیتین
این ماده که جایگاه خوبی را در صنایع کشور، به ویژه صنایع غذایی به دست آورده است، از بافت چرب برخوردار میباشد، چرا که منابع تشکیلدهنده این ماده، دانههای روغنی و یا بافتهای گیاهی روغنی میباشند که باعث بروز این مشخصه در این محصول شدهاند؛ همچنین ماده فوق دارای ظاهری همراه با رنگهای زرد و قهوهای بوده و در اشکال مایع و جامد دیده میشود.
به جز تخممرغ و سویا، چه منابع دیگری منجر به تشکیل لسیتین خواهند شد؟
در پاسخ به این سؤال باید بگوییم به جز محصولات ذکر شده در قبل، فرآوردههای دیگری هم وجود دارند که بهعنوان منبع تشکیلدهنده لسیتین شناخته شدهاند؛ برای مثال محصولاتی مثل دانه آفتابگردان، روغن آفتابگردان، شیر، پنبه دانه، کلزا و همینطور محصولات دریایی، همگی منبع اصلی این ماده به شمار میآیند.
بررسی خواص لسیتین
لسیتین که به عنوان افزودنی غذایی مورد استفاده قرار گرفته و البته نقش مکمل غذایی را هم ایفا میکند، دارای خاصیت روان کنندگی فوقالعاده بوده و منجر به روانسازی بافت مواد غذایی خواهد شد.
همچنین این ماده منجر به تأمین مادهای مهم و مغذی به نام کولین در بدن شده و این ماده را به مواد غذایی میافزاید تا ما با مصرف این محصولات خوراکی، کولین دریافت کرده و به فواید حاصل از آن دست پیدا کنیم.