یکی از کاربردهای هیدروکسید سدیم اسکراب گاز به منظور حذف اسیدهای مخلوط در آن قبل از تزریق به محیط بازمی باشداز جمله این قبیل گازها می توان به گازهای حاصل از سوختن سوخت های فسیلی که حاوی مقدار قابل توجهی از دی اکسید گوگردهستند اشاره نمود. متدهای بسیاری جهت به دام انداختن گاز دی اکسید گوگرد وجود دارند. یکی از شناخته شده ترین این متدها که بصورت گسترده مورد استفاده قرار دارد، اسکراب گازهای مخلوط در محلول سدیم و کلسیم هیدروکسید می باشد. این متد در فرایندهای پالایشی متنوع مانند تصفیه بوکسیت استفاده می شود.
یکی دیگر از کاربردهای اصلی سدیم هیدروکسید در پروسه تولید کاغذ از چوب می باشد. این پروسه شامل متدهای متفاتی از جمله متد "کرافت" بوده که در متد مذکور چوب را با یک محلول حاوی مخلوطی از سولفید سدیم و هیدروکسید سدیم پالایش و پاکسازی می شود;از جمله این محصولات نامطلوب می توان به لیگنین، روغنهای نامحلول و سلولز خالص برگ ها اشاره نمود. سلولز پس از خالص سازی اولیه در این متد، همچنین طی فراوریهای مراحل بعدی، به اصلی ترین محصول جهت تولید کاغذ تبدیل می گردد.
سایر کاربردهای سدیم هیدروکسید عبارتند از: تولید محصولات فعال سطحی (سورفکتانتها )، صابون و سفید کننده ها. صابون و سفیدکننده ها معمولا تحت متد عبور گاز کلر از محلول هیدروکسید سدیم، که منجر به تولید یک محلول حاوی کلرات سدیم (سدیم هیپوکلریت) می گردد، تولید می شوند:
هیدروکسید سدیم در ساخت مواد شیمیایی آلی استفاده می شود. یکی از مهم ترین آنها اپوگیپروپان یا اکسید پروپیلن (epoxypropane ) می باشد که جهت تولید ترکیبات پلیورتانها استفاده می شود. پروپن تصفیه شده با کلر در آب، در هنگام اضافه نمودن محلول سدیم هیدروکسید یا کلسیم هیدروکسید منجر به تولید مخلوطی شامل کلروپروپان-۲-ol و از کلروپروپان-۱-ol و همچنین فرمهای متفاوت اپوگیپروپان(Epoxypropane) می شود.
ذخایر بزرگ کلرید سدیم (سنگ نمک) در اقصی نقاط جهان یافت می شوند. این ذخایر تقریبا خالص و اغلب در عمق چند صد متری سطح زمین قرار دارند. برخی از این سنگهای نمک در عمق ۳۰۰۰ متری و با شکافهایی ۳۰ متری و ضخامت ۵۰۰ متر (شکل ۴)موجود می باشند. به گفته دانشمندان این صخره های نمکی در دوره تریاس (۲۰۰میلین سال قبل)از تبخیر دریاها بوجود آمدند. به عنوان مثال این گونه صخره های نمکی در اروپا از بریتانیا تا لهستان (در امتداد چشایر، لنکشایر، استافوردشایر و کلیولند) وجود دارند. این چنین صخرهای نمکی همچنین در سراسر ایالات متحده به ویژه در لوئیزیانا و تگزاس پیدا شده اند.
پیلهای جیوه ای:
سود سوزآور به عنوان یک محلول با خلوص ۵۰% است. این غلظت از خلوص در اغلب بازارهای جهانی مورد تایید بوده، تولید شده و به فروش می رسد. در برخی موارد، سود سوز آور تحت متد تبخیر به خلوص ۷۵٪ رسانیده و سپس تا دمای ۷۵۰-۸۵۰درجه کلوین جهت تولید هیدروکسید سدیم گرم می شود.