نحوه ی عملکرد کروز کنترل پژو ۲۰۶:
بر روی کروز کنترل دکمه هایی(Set/+ , Set/- , Limit , Cruise) وجود دارد . متناسب با کارخانه سازنده محصول ، قرارگیری این دکمه ها فرق می کند.
کروز کنترل در واقع با تنظیم دریچه گاز خودرو، سرعت خودرو را کنترل می کند. در خودروهای مجز به سیستم فعال می شود. کنترل دریچه گاز از پدال گاز به این ابزار منتقل می شود و باز و بسته شدن دریچه گاز ، تحت کنترل این ابزار در می آید.
به طور کلی کروز کنترل ، ثابت نگهدارنده سرعت می باشد که در اتوبان ها و بزرگراه ها مورد استفاده قرار می گیرند.
کروز کنترل پژو ۲۰۶ به دو دسته کلی تقسیم می شود : ۱. تا مدل ۹۱ ۲. مدل ۹۱ به بعد
در رابطه با گروه اول : در این خودرو به صورت پیش فرض توسط کمپانی پژو سیستم کروز کنترل و اسپیدلیمیتر (محدود کننده سرعت) تعبیه شده که در اکثر مدل ها تنها با نصب دسته فابریک و فعال سازی با دستگاه دیاک مخصوص می توان سیستم را در کمتر از ۱۰ دقیقه فعال نمود.
کروز کنترل فابریک پژو ۲۰۶ هیچ اختلالی در سیستم خودرو به وجود نمی آورد بلکه با نصب آن مصرف خودرو تا ۲ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر پایین می آید خودرو ۲۰۶ در ایران با موتورهای ۱۴۰۰ و ۱۶۰۰ CC عرضه شده است.
۱. موتور ۱۶۰۰ CC - TU۵
در تمامی مدل های ۱۶۰۰ CC TU۵ (تیپ ۴، ۵ ، ۶) کروز کنترل فابریک قابل نصب است که به دو دسته تقسیم می شوند:
تا مدل ۸۴ (دارای ECU ۷،۴،۴ ) : این مدل در حالت پیش فرض دارای نشان گر پشت آمپر نبوده و می توان با تغییراتی چراغ پشت آمپر را هم راه اندازی کرد.
از مدل ۸۴ تا ۹۱ (دارای ۷،۴،۵ ECU) : برای فعال سازی کروز کنترل در این مدل ها باید پیش نیازهای از قبیل :
۱.ورژن نرم افزاری BSI بالای ۴۰ باشد.
۲.پشت آمپر دارای نشانگر کروز کنترل باشد.
۳.فشنگی ترمز ۴ سیمه باشد.
رعایت شود تا کروز کنترل فعال شود.
۲. موتور ۱۴۰۰ CC - TU۳A
برای فعال سازی کروز کنترل فابریک در موتورهای ۱۴۰۰ CC خودرو باید شرایط زیر را داشته باشد:
۱. دریچه گازبرقی
۲.ورژن BSI بالای ۴۰
۳.پشت آمپر دارای نشانگر کروز کنترل باشد.
۴.فشنگی ترمز ۴ سیمه باشد.
۵.خودرو مجهز به سیستم ABS باشد.
تیپ ۳ مدل ۸۶ تا ۹۱ و تیپ ۲ مدل ۸۹ تا ۹۱ دارای شرایط فوق می باشند.
گروه دوم (مدل های بالای ۹۱) :
و به اصطلاح ۲۰۶ اکومکس ، کروز کنترل فابریک قابل نصب نیست و باید سیستم کروز کنترل AP۵۰۰ (کروز کنترل یونیورسال - ۴۰۵) با تغییراتی نصب شود. این سیستم در آمپر خودرو نشانگری ندارد و دسته آن به ۲ صورت سردنده و دسته اهرمی قابل نصب می باشد.
مدل های مختلف دسته کروز کنترل ۲۰۶ و ۲۰۷ : دسته کروز کنترل ۲۰۶ در ۲ مدل چینی و اصلی (اسپانیایی) در بازار موجود است. مدل چینی دارای ۲ سال گارانتی است.
کروز کنترل (تثبیت سرعت):
امروزه يكي از كارآمدترين آپشن هاي هر خودرويي سيستم كروز كنترل يا همان تثبيت كننده سرعت مي باشد. با اين آپشن مي توان سرعت خودرو را در سرعت مورد نظر كنترل كرد و بدون اينكه پا را بر روي پدال گاز فشار دهيم خودرو در سرعت انتخاب شده حركت خواهد كرد .اين آپشن در خارج از شهر، مخصوصا در بزرگ راه ها کاربرد دارد. براي خودروي ۲۰۶ و ۲۰۷ آي كه داراي پدال گاز برقي هستند، فقط نياز به كليدهاي كنترل دارد كه اصطلاحا به آن دسته كروز گفته مي شود .البته ۲۰۶ تيپ ۲ نياز به تغيير برنامه ECU موتور نيز دارد كه اين كار به راحتي و با هزينه كمي انجام مي گيرد، همچنين علاوه بر ۲۰۶ هايي كه پدال برقي ندارند ، در ۲۰۶ هاي دوگانه سوز هم به دليل تغييرات در برنامه هاي ECU موتور و آمپر امكان راه اندازي كروز كنترل فابريك فعلا وجود ندارد.
طريقه نصب اين آپشن بسيار راحت مي باشد، با خريد يك عدد دسته كروز کنترل ۲۰۶ و نصب آن در محل مربوطه كه زير دسته چراغ و طرف مقابل دسته كنترل تجهيزات صوتي صورت مي گيرد. در نهايت فعال كردن گزينه هاي مربوط به كروز کنترل در BSI، آمپر وECU موتور كه توسط دستگاه PPS يا دياگ ۲۰۶ صورت مي گيرد.
لیمیتر (محدود کننده سرعت):
اين آپشن را مي توان مكمل كروز كنترل به حساب آورد. كار اين آپشن ، اين است كه اجازه نمي دهد سرعت خودرو از سرعت انتخاب شده بيشتر بشود و وقتي كه خودرو به سرعت انتخاب شده رسد، پدال گاز ديگر هيچ عكس العملي به فشار بيشتر نشان نمي دهد و در نتيجه سرعت افزايش نميابد .اين آپشن بيشتر در جاده هاي شلوغ و اتوبان هاي داخل شهر كاربرد دارد و نياز نيست كه مدام يك چشم شما به جاده و يك چشم به صفحه كيلومتر باشد. براي نصب اين آپشن علاوه بر نياز به نصب دسته كروز و ليميتر كه با هم مشترك هستد نياز به نصب پدال گازي است كه اين آپشن را ساپورت مي کند و اصطلاحا به آن پدال ۵ سيم گفته مي شود. سيم پنجم اين پدال به پايه F۱ سوكت مشكي ECU موتور ۷.۴.۵ وصل مي شود. اين پدال گاز حكم كليد ايمني سيستم محدود كننده سرعت را داراست، يعني زماني كه مثلا در سبقت هستيد و يا نياز به افزايش ناگهاني سرعت داريد با فشار دادن پدال تا انتها، ليميتر از مدار خارج مي شود و افزايش سرعت امكان پذير مي شود. اما به صورت غير فابريك نيز اين آپشن را مي توان فعال كرد و به جاي استفاده از پدال ساپورت كننده ليميتر سرعت، از يك مقاومت ۶.۳۲ كيلو اهمي استفاده كرد كه يك سر آن را به بدنه و سر ديگر را به پايه F۱ سوكت مشكي ECU بوش ۷.۴.۵ نصب مي كنيم.
سنسور نور و باران :
۲۰۶ به صورت پيش فرض برف پاك کن هوشمندي دارد كه با سرعت خودرو سرعت برف پاك کن هم تغيير مي كند .اما كاري كه سنسور باران انجام مي دهد تنظيم سرعت برف پاك کن با سرعت ريزش باران و همچنين با درنظر گرفتن سرعت خودروست . سنسور نور هم كه به همراه سنسور باران در يك برد يا ECU واقع شده با توجه به روشن و تاريك بودن هوا چراغ هاي اصلي خودرو را خاموش و روشن مي كند .
سنسور نور و باران از دو جزء پايه و سنسور تشکيل شده است. پايه به صورت فابريك روي شيشه هايي كه اين قابليت را دارند نصب شده و با تعويض شيشه معمولي جلو با اين نوع شيشه ها مي توان به راحتي سنسور نور و باران را فعال كرد، اما به دليل عدم وجود شيشه فابريك مي توان پايه را با يك چسب ژله اي دو طرفه كه به آن پد گفته مي شود به شيشه معمولي خودرو چسباند و كناره هاي سنسور هم با برچسب مشكي پوشاند. اگر مدل ۲۰۶ قبل از ۸۵ باشد سوكت فابريك در محل مورد نظر وجود دارد ولي اگر نبود بايد BSI سيم كشي مطابق نقشه هاي موجود انجام گيرد. سپس با PPS گزينه هاي مربوطه در BSI خودرو فعال بشود .همچنين نياز براي فعال شدن سنسور نور بايد دكمه سر دسته چراغ را نصب كرد تا حالت فعال شدن و غير فعال شدن سنسور انجام بگيرد .حال با قرار دادن دسته برف پاك کن روي پله اول برف پاك کن يكبار حركت كرده و منتظر ريزش باران مي شود.