مکانیزم و عملکرد بوش کمک فنر پراید ( طرز کار بوش کمک فنرهای عقب و جلو سایپا پرايد )
قبل از اینکه راجع به بوش کمک فنر پراید صحبتی کنیم بهتر است کمی راجع به کمک فنر و ساختار آن در خودرو صحبت کنیم و آن را بیشتر بشناسیم تا بتوانیم کارکرد دقیق بوش کمک فنر پراید را بهتر درک کنیم.
در صورتی که خودرویی تنها مجهز به فنر باشد، زمانی که باری اضافه بر روی فنرها اعمال شود یا وسیله نقلیه با یک دست انداز روبرو شود فنر با جمع شدن آنرا جذب می نماید.
اما زمانی که یک فنر جمع می شود مقداری انرژی در خود ذخیره می کند که برای تخلیه این انرژی فنر باز شده و انرژی وارده را به شکلی غیر قابل کنترل رها می سازد و از آنجائیکه فیزیک یک فنر با نوسان و ارتعاش آمیخته است.
پس از باز شدن دوباره جمع شده و سپس دوباره باز می شود و این حرکت تا زمان تخلیه کامل انرژی ادامه می یابد.
البته هر بار با فرکانسی کمتر از بار قبل این سیکل باعث جدا شدن چرخ از سطح جاده خارج کردن کنترل خودرو از دست راننده و از بین بردن نرمی و راحتی سواری و ایجاد حالتی مشابه قایق سواری می گردد.
کمکفنر (به انگلیسی: Shock absorber) وسیله مکانیکی است که در نزدیکی هر چرخ نصب می شود تا نوسانات فنرها را کنترل یا میرا کند.
یک سر کمکفنر به اتاق یا شاسی خودرو متصل می شود و سر دیگر آن به قطعهای متحرک از سیستم تعلیق، مانند پوسته اکسل یا طبق متصل است.
در این وضعیت حرکت فنر سبب افزایش و کاهش طول کمکفنر می شود.
بوش کمک فنرهای عقب و جلو در واقع در این بین وظیفه کمکی برای کمک فنرهای خودرو را بازی میکنند و جلوی ضربات سنگین وارده به کمک فنر را میگیرند.
این بوش ها معمولا بیشترین سهم در خط مقدم دریافت ضربات وارده به خودرو را بازی میکنند و ما بقی انرژی آزاد شده از بوش ها به کمک و نهایتا به فنرها منتقل میشود.
متریال بوش کمک فنر پراید ( مواد اولیه در تولید بوش کمک فنرهای عقب و جلو سایپا پرايد )
برای تولید این قطعه ترکیبی فلزی و لاستیکی از مواد اولیه NR-SBR استفاده میشود.
طول عمر بوش کمک فنرهای عقب و جلو سایپا پرايد
طول عمر این قطعه در حالتی که از مواد استاندارد ساخته شده باشد حدود ۳ سال است.
علائم و تاثیرات خرابی بوش کمک فنر پراید ( روش تشخیص خرابی بوش کمک فنرهای عقب و جلو سایپا پرايد )
مهمترین علامت خرابی این قطعه پرسی افزایش سر و صدا در داخل کابین خودرو است و اصطلاحا خشکی ماشین.
در اصل اگر این قطعه خراب شود بخشی از فشار و صدای حاصل از ضربات وارده به کمک فنرها و بدنه سیستم تعلیق به داخل اتاق ماشین منتقل میشود.