- تعداد بازدید : ۴۱۳ بار
- سال تاسیس : ۱۳۸۳
- تلفن ثابت : ۰۲۱۸۷۲۵۰
- فکس : ۰۲۱۸۷۲۵۰
- وب سایت : https://www.ferrogilan.com/
- آدرس : تهران-خیابان آفریقا -بلوار آرش غربی- شماره ۳۸
-
درباره ما :
صنعت فولاد و زنجیره ارزش آن یکی از بخشهای مهم و موثر در ساختار اقتصاد کلان کشور است. این تاثیر و اهمیت، عمدتاً به دلیل فراهم کردن زیرساختهای توسعه سایر صنایع و بخشهای اقتصادی و ضریب اشتغالزایی بالای آن است. به همین دلیل دولتها همواره در سیاستگذاری و برنامههای اجرایی ، نگاه ویژهای به این صنعت مادر دارند. از سویی دیگر روند تجارت جهانی فولاد، ...
بیشتر -
درباره ما :
صنعت فولاد و زنجیره ارزش آن یکی از بخشهای مهم و موثر در ساختار اقتصاد کلان کشور است. این تاثیر و اهمیت، عمدتاً به دلیل فراهم کردن زیرساختهای توسعه سایر صنایع و بخشهای اقتصادی و ضریب اشتغالزایی بالای آن است. به همین دلیل دولتها همواره در سیاستگذاری و برنامههای اجرایی ، نگاه ویژهای به این صنعت مادر دارند. از سویی دیگر روند تجارت جهانی فولاد، نشاندهنده جایگاه ویژه و اثرگذار این صنعت در مبادلات کشورها به منظور دستیابی به اهداف کوتاهمدت و بلندمدت است. از این رو زنجیره صنعت فولاد همواره مورد توجه و حمایت هدفمند اقتصادهای بزرگ و تاثیرگذار دنیا بوده و برنامههای مدوّنی برای حمایت و توسعه و ایجاد توازن در آن تدوین و اجرا شده است. این زنجیره از سنگ آهن شروع شده و پس از عبور از حلقه های کنستانتره، گندله، آهن اسفنجی و شمش های فولادخام به محصولات متنوع و گوناگون فولادی میرسد .
ایران با داشتن ذخایر غنی و معادن بزرگ سنگآهن، منابع انرژی مزیّتدار (گاز و زغالسنگ)، دانش و نیروی متخصص و مجرب و صنایع پشتیبانیکننده همچون نسوز و فرو آلیاژ و غیره پیشرفتهای خوبی در این زمینه کسب کرده است. اما به دلیل مازاد تولید سنگ آهن و کمبود ظرفیت گندله در مرحله بعد، امکان ایجاد ارزش افزوده بیشتر وجود نداشته و بر خلاف سیاست های کلان کشور، ناچار به صادر نمودن موادخام و در پی آن از دست دادن میزان قابل ملاحظه ای ارزش افزوده شده است . بنابراین تکمیل زنجیره تولید فولاد (یعنی داشتن همه حلقه های زنجیره)، توقف هر چه سریع تر صادرات سنگ آهن با تناژهای بالا و ایجاد ظرفیت های بیشتر برای تولید انواع محصولات فولاد و نیز فولادهای آلیاژی و خاص با بالاترین ارزش افزوده بسیار ضروری می باشد. در سند چشمانداز کشور در افق ۱۴۰۴، تولید سالانه ۵۵ میلیون تن فولاد خام هدفگذاری شده است. در حال حاضر ظرفیت سالانه تولید فولاد در کشور نزدیک به ۳۰ میلیون تن بوده که با توجه به شرایط رکود، تنها ۶۰ درصد این ظرفیت در مدار بهرهبرداری است. از همین روی توسعه این صنعت و ضرورت ورود و مشارکت بخش خصوصی در این بخش از اهمیت زیادی برخوردار شده است . به همین دلیل طی سالیان گذشته بخش خصوصی از جمله مجتمع فولاد گیلان در راستای نیل به این اهداف ، حضور فعالی داشته است. البته باید یادآور شد ، این مهم در کنار ایجاد و ارتقاء زیرساختهای مورد نیاز واحدهای فعال فولاد کشور شامل دسترسی به خطوط ریلی، جادهای، بنادر، آب، برق، گاز وحتی تجهیز معادن بالادستی(که تاکنون بطور کامل و متناسب توسعه نیافته است(، میتواند روند توسعه این بخش مهم از صنعت را تسریع بخشد.
رسالت مجتمع فولاد گیلان بعنوان اولین و بزرگترین واحد تولیدی نورد فولاد که در سال ۱۳۸۲ در شهرک صنعتی رشت تاسیس شد ، تولید انواع محصولات فولادی در دو بخش نوردگرم و نورد سرد میباشد . ظرفیت تولید واحد نورد گرم این مجتمع بالغ بر ۲ میلیون تن در سال و شامل انواع سایزهای ورق های نوردیده میباشد. در واحد نورد سرد این کارخانه نیز سالانه ۵۰۰ هزار تن انواع محصولاتFULL HARD و ورقهای روغنی و آنیل شده تولید میشود که با اجرای طرح توسعه، این ظرفیت به ۸۰۰ هزار تن در سال ارتقا خواهد یافت .
یکی دیگر از طرح های توسعه ایی در حال اجرا ، راه اندازی واحد گالوانیزه و ورقهای رنگی با ظرفیت ۱۵۰ هزار تن در سال میباشد که مراحل نهایی خود را میگذراند و بزودی به چرخه تولید کشور اضافه خواهد شد .
امید است مجتمع فولاد گیلان با استعانت به خداوند بزرگ و اتکاء به دانش و توان نیروهای متخصص و متعهد ، سهم بسزایی در اعتلای نام کشور عزیزمان ایران و کمک به توسعه صنعت فولاد کشور ایفا نماید.
بستن