يوک (شانت)های کورههاي القايي وظيفه تجميع و هدايت ميدان مغناطيسی توليدی توسط کويل را بر عهده دارند. طرح و کيفيت يوکهاي کورههاي القايي نقش بهسزايی در عملکرد کوره، تلفات انرژي و نهايتاً بازده کوره ايفا ميکنند. همچنين ساختار هندسي يوک در يکنواختی پراکندگي شار مغناطيسي در داخل کوره، تلاطم ناشی از ميدان و نهايتاً کيفيت ذوب موثر است؛ شرکت آرازترانس با بهرهگيری از دانش فني بالا و کادر مجرب، اقدام به ساخت و توليد انواع يوکهاي القايی متناسب با نقشة ارسالي از سوی خريداران و يا ساخت يوکهايی براساس طراحي خود مطابق شرايط بهرهبرداری مشتريان مینمايد. عوامل موثر در کيفيت و عملکرد يوکهای کورههای القايی را میتوان طبق موارد آورده شده در ادامه مطلب طبقهبندی نمود:
طرح تمام جوشی
در اين طرح نحوه اتصال هسته به بدنه و سيستم کولينگ يوک صرفا با استفاده از عمليات جوشکاری صورت گرفته و در هيچيک از قسمتهای آن از اتصالات رزوهای استفاده نشده است. اين طرح مونتاژ عمدتاً توسط برخي شرکتهای چينی و تُرک مورد استفاده قرار میگيرد.
بزرگترين مشکل يوکهای ساختهشده در اين طرح، بازشدگی سطح تحتاني يوک (سطح رو به کويل) است. از آنجا که جوشکاری ورقهای هسته از سطح فوقانی (سطح رو به بدنه کوره) صورت میگيرد، نيروی کششی جوش پس از عمليات جوشکاری سبب فاصلهگرفتن ورقهای هستة يوک در سطح تحتانی شده و به اصطلاح عاميانه بخش پايين يوک باز میشود. اين بازشدگی و فاصلهگرفتن ورقهای هسته در يوک در هنگام بهرهبرداری از آن سبب ايجاد خاصيت مغناطيسی و آهنربايی ورقهای هسته شده و مکان تجمع انواع برادهها و غبارات معلق در فضای اطراف يوک ميشود که اين ذرات تجمعيافته در آن ناحيه بهمرور زمان موجب اتصال الکتريکی يا به اصطلاح آرکزدگی بين يوک و کويل میگردند. ايجاد سر و صدای ناشی از لرزش ورقهای هستة يوک نيز از ديگر مشکلات ناشی از بازشدگی سطح تحتانی يوک است.
از جمله ايرادهاي اساسی وارد به اين طرح از يوکهای کورههای القايی، اتصال الکتريکی ايجادشده بين ورقهای هسته يوک به سبب جوشکاری آنها بهيکديگر است. طبيعتاً اتصال الکتريکی بهوجود آمده در ناحيه جوش ورقهای هسته يوک میتواند تلفات گردابی (فوکو) ايجاد شده در داخل يوک را دستکم در نواحی جوشکاریشده بالا برد که اين مورد به نوبه خود منجر به افزايش تلفات يوک و کاهش راندمان بهرهوری آن میگردد.
از ديگر مشکلات استفاده از يوکهای تمامجوشی، عدم قابليت دمونتاژ کردن يوک در صورت خرابی يوک است. بهطور دقيقتر در صورت خرابی بخشی از هسته، يوک آسيبديده بهطور کامل غيرقابل استفاده شده و امکان دمونتاژ آن و جايگزينی بخش آسيبديده با ورقهای نو وجود نخواهد داشت؛ که اين مسأله موجب تحميل هزينههای تعميراتی گزاف بر بهرهبرداران کورههای القايی ميشود.
جدا از معايب ذکر شده برای اين دسته از يوکهای کورههای القايی به لحاظ بهرهبرداری و عملکرد يوک، بهغير از سادگی توليد و بهای ساخت اولية نسبتاً پايين، مزيت خاصی را نميتوان برای اين طرح در نظر گرفت. لذا استفاده از يوکهای ساخته شده در اين طرح چندان مورد توصيه نيست.
طرح پيچی – جوشی
در اين طرح اتصال هسته به بدنه و سيستم کولينگ يوک، بهصورت ترکيبی از عمليات جوشکاری و استفاده از اتصالات رزوهای صورت میگيرد. محبوبيت استفاده از اين طرح در ميان توليدکنندگان کورههای القايی سطح متوسط و بالا بسيار زياد بوده و شرکت هندی مگاترم، شرکت اتويونکر آلمان بههمراه برخی از توليدکننگان چينی و تُرک از اين شيوه برای مونتاژ يوکهای خود استفاده میکنند.
اگرچه مشکل بازشدگی سطح تحتانی يوک بهنسبت طرح تمامجوشی تا حد زيادی در اين طرح مرتفع گرديده است وليکن مشکل عدم قابليت دمونتاژ کردن يوک و بالا بودن تلفات حرارتی آن بهدليل جوشکاری و ايجاد اتصال الکتريکی بين ورقها کماکان به قوت خود باقی است.