دستگاه ارهنواری در انواع مختلف جهت برشکاری فلزات گوناگون، طراحی و تولید میشود. شروع استفاده از این دستگاه به سال ۱۸۰۸ میلادی برمیگردد در آن سال کشور انگلستان از ارهنواری جهت برشکاری چوبها استفاده مینمود و پس از مدتی استفاده از آن در صنایع فلزی همچون فولادهای ساختمانی، پروفیلها، فولادهای آلیاژی و غیره نیز رواج یافت. شکل ظاهری اره نواری را میتوان اینگونه توصیف کرد که شامل تیغههایی بلند و بسیار تیز است و متشکل از یک باند و فلز دندانهدار میباشد، تیغه با پیچش به دور محور دایرهای شکل که به آن فلکه Wheel نیز گفته میشود محکم میگردد. لازم به ذکر است که تیغهها متناسب با جنس، سایز و مدل دستگاه قابل تعویض است و میتوان در مصارف گوناگون از آن استفاده نمود. در ادامه به بررسی انواع اره نواریها و نیز اجزای تشکیل دهنده آنها میپردازیم.
اجزای دستگاه اره نواری
بدنه:
بدنه دستگاه اره نواری عموما از جنس چدن ساخته می شود، چدن وزن بسیار زیادی داشته و به خوبی از تکان خوردن دستگاه در حین برش جلوگیری میکند، البته لازم به ذکر است برخی از دستگاههای اره نواری از جنس آهن بوده و برای جلوگیری از بهمخوردن تنظیمات آن در حین لرزش، دستگاه را به زمین پیچ مینمایند.
فلکه ها:
دستگاه اره نواری شامل دو فلکه بوده که یکی در بالای دستگاه و دیگری در پایین آن قرار دارد، هر یک از فلکهها توسط محور و بلبرینگ قابل اتصال به بدنه میباشند. فلکه پایینی همواره ثابت است ولی فلکه بالایی به وسیله پیچهای تنظیمی که روی آن تعبیه شده به همهی سمتها قابلیت حرکت دارد، حرکت بالایی به منظور محکم و شل شدن تیغه و حرکت جلو و عقب برای تنظیم تیغه با فلکه پایینی میباشد.
الکتروموتور:
الکتروموتور در دو نوع تک فاز و سه فاز بر روی دستگاه اره نواری نصب میگردد. وظیفه این قسمت به حرکت در آوردن فلکه پایینی است که توسط تسمه و فول به آن متصل میشود.