خط تولید ترشی انبه شامل فرآیندهای شستشو، سورتینگ، پوستگیری و سایر فرآیندهای عمومی تولید مربا و ترشی است که جهت تولید ترشی انبه مورد استفاده قرار میگیرد. تولید ترشی انبه به شکل مکانیزه با کمترین نیاز به نیرویانسانی با بهرهگیری از ماشینآلات تماماتوماتیک در این خط، قابل اجرا میباشد.
فرآیند تولید ترشی انبه بهروش صنعتی
تولید ترشی انبه به روش صنعتی شامل مراحل گوناگون است که در قالب ۳ بخش کلی زیر انجام میشود:
بخش آمادهسازی
بخش تولید
بخش بستهبندی
۱. بخش آمادهسازی
آماده کردن انبه جهت تولید ترشی شامل فرآیندهای سورتینگ، شستشو، جداکردن هسته و قاچ کردن میباشد. انبه مورد نیاز جهت ترشیسازی باید در مرحلهای از رسیدگی انتخاب شود که هنوز بهطور کامل شیرین نشده باشد. انبه کاملا رسیده که دارای بافت نرم است، برای تولید ترشی مناسب نمیباشد. میوههای انبه به محض ورود به کارخانه در کانالهای شستشو تخیله شده و سپس توسط بالابر به خط سورتینگ و شستشوی نهایی منتقل میشوند. پس از این مرحله، هستههای انبه توسط دستگاه مخصوص هستهگیر، از گوشت آن جدا شده و سپس توسط دستگاه قاچکن، به قطعات مناسب جهت تولید ترشی، تقسیم میشود. در بخش دیگر آمادهسازی، محلول مورد نیاز با توجه به نوع فرمول ساخت، توسط دستگاه فرمولاسیون، تهیه شده و به بخش تولید هدایت میشود.
کانال شستشو
نوار بالابر
خط سورتینگ
دستگاه هستهگیر انبه
دستگاه قاچکن
دستگاه فرمولاسیون
۲. بخش تولید
در بخش تولید، قطعات انبه به روش حجمی در شیشههای از پیش استریل شده، پر شده و سپس محلولفرموله توسط دستگاه محلولریز، بر روی آنها ریخته میشود. در ادامه، شیشهها توسط دستگاه درببند شیشه، پلمپ شده و با عبور از تونل پاستور، طی سه مرحله دوش آب داغ، آب ولرم و آب سرد، عملیات پخت نهایی و پاستوریزاسون روی آنها انجام میشود.
دستگاه استریل شیشه
پرکن حجمی
محلولریز
درببند شیشه
تونل پاستور
۳. بخش بستهبندی
محصول نهایی ترشی انبه که در ظروف شیشهای پر شده است پس از عبور از تونل پاستوریزاتور و خشک شدن سطح خارجی، آماده بستهبندی نهایی خواهد بود. بستهبندی نهایی شامل غلافزنی، لیبلزنی و شیرینک کردن میباشد که توسط ماشینآلات مربوطه انجام شده و بدین ترتیب محصول نهایی قابل عرضه به بازار میشود.
غلافزن
لیبلزن
شیرینکپک