خط تولید کمپوت گیلاس ساخت سیمرکو ، با توجه به پارامترهایی از قبیل میزان سرمایهگذاری اولیه، میزان اتوماسیون و ظرفیت پیشنهادی توسط کارفرما، در انواع کارگاهی و صنعتی طراحی و پیاده سازی میشود. خط تولید کارگاهی با ظرفیت ورودی ۳ تن گیلاس در روز، بهمیزان ۱۵۰۰۰ عدد قوطی و خط تولید صنعتی با ظرفیت پذیرش روزانه ۷ تن گیلاس ، بهمیزان ۳۰۰۰۰ عدد قوطی کمپوت تولید مینماید.
تولید کمپوت گیلاس در حالت کلی شامل فرآیندهای آمادهسازی، تولید و بستهبندی میباشد. فرآیند تولید کمپوت گیلاس به روش صنعتی را در ادامه مطالعه نمایید.
فرآیند تولید کمپوت گیلاس
تولید صنعتی کمپوت گیلاس شامل مراحل گوناگون است که در قالب ۳ بخش کلی زیر انجام میشود:
بخش آمادهسازی
بخش تولید
بخش بستهبندی
۱. بخش آمادهسازی
در بخش آمادهسازی، گیلاسهای مورد نیاز جهت کمپوتسازی، بهمحض ورود به کارخانه در کانال شستشو تخلیه میشوند. فرآیند شستشوی گیلاس در کانال شستشو با مکانیسم غلیان آب توسط بلوئر انجام میشود. پس از آن، گیلاسها توسط یک بالابر مجهز به نازلهای آبپاش، به نوار بازرسی هدایت میشوند. در میز بازرسی عملیات سورتینگ توسط پرسنل تولید انجام میشود.
گیلاسهایی که مراحل شستشو و سورتینگ را طی کردهاند، وارد دستگاه دمگیر میشوند. پس از دمگیری، میوههای گیلاس، آماده فرآیند تولید بوده و به دستگاه پرکن هدایت میشوند. در کنار آمادهسازی گیلاس، باید شربت مورد نیاز برای کمپوت نیز فراهم شود. آمادهسازی شربت توسط دستگاه فرمولاسیون انجام میشود. دستگاه فرمولاسیون بهصورت دو طبقه میباشد که در هر طبقه دارای یک مخزن است. فرمولاسیون شربت در مخزن پایینی انجام شده و شربت حاصله در مخزن بالایی ذخیره میشود. شربتی که در مخزن فرمولاسیون ذخیره میشود در نهایت توسط منوپمپ به دستگاه محلولریز، پمپاژ میگردد.
کانال شستشو
نوار بالابر
نوار بازرسی
دستگاه دمگیر گیلاس
منوپمپ
دستگاه فرمولاسیون شربت
۲. بخش تولید
در ابتدای بخش تولید، قوطیهای خالی توسط سینی ترافیک آماده شده و پس از استریل شدن به دستگاه پرکن هدایت میشوند. عمل پرکردن قوطیها بهصورت حجمی انجام میشود. دستگاه پرکن حجمی دوار با هر بار چرخش، قوطیهای خالی را از گیلاس، پر میکند. قوطیهای کمپوت پس از پرشدن به دستگاه محلولریز انتقال مییابند تا شربت فرمولهشده که درون هاپر دستگاه است، بر روی محصول ریخته شود.
در ادامه فرآیند تولید، قوطیهای پر شده از محصول و شربت، وارد دستگاه اگزاست میشوند. فرآیندهای پخت اولیه و همچنین ایجاد خلا در قوطیهای کمپوت، درون دستگاه اگزاست انجام شده و بلافاصه قوطیها درببندی میشوند. عمل درببندی قوطیهای کمپوت گیلاس، توسط دستگاه درببند اتوماتیک قوطی فلزی انجام میشود. پس از درببندی، قوطیها شسته شده و به تونل پاستور هدایت میشوند. فرآیند پاستوریزاسیون قوطیها درون تونل پاستور انجام شده و همچنین فرآیند پخت میوه درون تونل تکمیل میشود. قوطیهای کمپوت گیلاس پس از خروج از تونل پاستور، به بخش بستهبندی هدایت میشوند.
سینی ترافیک
قوطیشور بخار
پرکن حجمی دوار
محلولریز
اگزاست
درببند اتوماتیک قوطی فلزی
قوطیشور بعد از درببندی
تونل پاستوریزاتور
۳. بخش بستهبندی
در بخش بستهبندی، ابتدا اطلاعات تولید بر روی قوطی چاپ شده و سپس قوطیها شیرینک میشود. در نهایت، قوطیهای کمپوت گیلاس بهصورت بستههای شیرینکشده در انبار قرنطینه، نگهداری میشوند تا پس از دو هفته و انجام آزمایشات کنترل کیفی، به بازار عرضه گردند.
جتپرینت اتوماتیک
شیرینکپک اتوماتیک