سپهرگازکاویان ارائه دهنده انواع گازهای خالص و ترکیبی از جمله گاز هگزان که در گرید و حجم های گوناگون عرضه میگردد. در اینجا مطالبی از جمله گازهگزان، کاربردهای هگزان، نحوه تولید این گاز و منابع C۶H۱۴ را جمع آوری نموده و در اختیار شما عزیزان میگذاریم، همچنین میتوانید با کارشناسان واحد فروش سفارش خود را برای خرید گاز هگزان ثبت نمایید.
هگزان(Hexane)
هگزان با فرمول ملکولی C۶H۱۴ در خانواده هیدروکربنی آلکان قرار دارد.در ساختار بنزین بخش زیادی به هگزان تعلق دارد در واقع بخشی از بنزین را هگزان تشکیل داده است، هگزان گازی بی رنگ و بو است که نقطه جوش آن را میتوان حدود ۵۰ تا ۷۰ درجه سانتیگراد یا ۱۲۲ تا ۱۵۸ درجه فارنهایت در نظر گرفت.
یکی از کاربردهای هگزان را میتوان استفاده از آن بعنوان حلال های قطبی در نظر گرفت چون هم ارزان است و ایمنی بالایی دارد و همچنین بسیار غیرفعال است و به سهولت تبخیر میگردد.
اگر بخواهیم در مورد قطبیت گاز هگزان صحبت کنیم باید ساختار ملکولی هگزان و پیوندهای بین اتم های آن را بررسی نمائیم. همانطور که میدانید هگزان در دسته آلکانها قرار دارد بنابراین در این گاز پیوندهای موجود بین کربن و هیدروژنها از نوع پیوند کوالانسی یگانه است به دلیل غیر قطبی بودن پیوندها و اختلاف کمی که در الکترونگاتیوی آنها وجود دارد ممان دوقطبی کمی دارند در نتیجه گاز هگزان غیر قطبی به شمار میآید.
تهیه گاز هگزان
بطور کلی هیدروکربن ها مانند گاز هگزان از طریق دو فرآیند تهیه و تولید میگردند.
روش اول تفکیک و جداسازی بر پایه ایجاد یک تعادل بین فاز گازی و فاز مایع است که به آنFlash Vaporization)) نیز میگویند.
روش دوم تفکیک هیدروکربن ها از جمله گاز هگزان بر اساس اختلافی که در نقطه جوش هیدروکربن ها وجود دارد صورت میگیرد که به آن (Stabilization by Fraction)نیز گفته میشود.
در شیوه اول ثبات میعانات گازی بر اساس جداسازی عناصر فرار از هدروکربن های سنگین تر بر پایه تعادل بین فازهای بخار و مایع در فلش تانک Flash Tank برای رسیدن به RVP خاص انجام میپذیرد.
در شیوه دوم جداسازی عناصر سبکتر و تبخیر شونده از هیدروکربن های سنگین بر پایه نقاط جوش است. این روش ها برای تولید گاز هگزان موثر هستند.