نام اختصاری پروپیلن (pp) است میتوان گفت پروپیلن یکی از کاربردی ترین و مهمترین پلیمرهای مورد استفاده در دنیا است.
پلی پروپیلن را از پلیمریزاسیون پروپیلن در شرایطی معمول یعنی زمانیکه دما و فشار ملایم است و در حضور کاتالیزور معروفی به نام زیگلر- ناتا انجام میپذیرد. دلیل وجود این کاتالیزور تولید پلیمری بصورت ایزوتاکتیک است که میتواند تا حدود ۹۰% تبلور یابد.
پلی پروپیلن یک پلیمر است که در زمینه های گسترده ای کاربرد دارد برای مثال در فیلم و ورق، قالب گیری تزریقی، بسته بندی غذایی، تجهیزات آزمایشگاهی، لوله مورد استفاده قرار میگیرد. همچنین پلیمر تولید شده از مونومر پروپیلن معمولا در مقابل حلال ها و اسید و بازها مقاومت دارد که این از خصوصیات بارز این پلیمر میباشد.
تهیه گاز پروپیلن
برای تهیه گاز پروپیلن در حال حاضر تکنولوژی هایی وجود دارد برای مثال روش کراکینگ بخار و بازیافت کردن جریان های پالایشگاهی.
تولید گاز پروپیلن به روش کراکینگ بخار:
میتوان گفت گاز پروپیلن در واکنش تولید اتیلن به روش کراکینگ بخار یک محصول جانبی به شمار میآید. دو نکته را در تولید و تهیه پروپیلن باید رعایت نمود. نکته اول تهیه خوراک، دوم سختی واکنش و فرآیند است. در ضمن چون تولید اتیلن در بازار اشباع شده است باید خوراک و روش تولید را به گونه انتخاب گردد که اتیلن کمتری نسبت به پروپیلن تولید شود.
تهیه گاز پروپیلن به روش بازیافت جریان های پالایشگاهی:
روش دوم تولید گاز پروپیلن، بازیافت جریان های پالایشگاهی میباشد. در پروپان حاصل شده از فرآیندهای پالایشگاهی مانند کراکینگ کاتالیزوری سیال بستر گاز پروپیلن به طور یک جریان رقیق وجود دارد. در واقع نسبت گاز پروپان تولید شده به گاز پروپیلن در این روش بستگی به نوع فرایند، خوراک و شرایط واکنش میباشد. گفتنی است که در این روش نیز مانند روش کراکینگ بخار تولید پروپیلن بصورت کم و محدود انجام میشود.