همانطور که میدانید پروپان از خانواده هیدروکربن ها است که در طبقه آلکانها دسته بندی میشود. پروپان از سه اتم کربن تشکیل شده است. این گاز بی رنگ و بی بو است اما میتوان آن را به صورت مصنوعی بودار کرد. پروپان در شرایط معمول حالت گازی دارد ولی با اعمال فشار و برودت آن را به حالت مایع در میآورند تا حمل آن آسانتر شود. گاز پروپان را میتوان از چاه های نفت استخراج نمود. تقریبا ۱۰ الی ۵۰% از گاز پروپان وگاز بوتان اگر با یکدیگر مخلوط شوند گاز مایع تولید میشود. برای نگهداری این گاز توجه کنید که محیط حتما دارای تهویه مناسب باشد. این گاز تحت فشار داخل سیلندر ذخیره میشود بنابراین باید از وسیله ای مانند رگولاتور برای کاهش فشار گاز پروپان استفاده نمود.
گفتنی است که گاز پروپان به سیستم عصبی انسان آسیب میرساند و شدیدا آتشزا است و باید گاز پروپان را از جرقه و آتش دور نگهداشت.
تهیه گاز پروپان
گاز طبیعی دارای هیدروکربن هایی نظیر متان، اتان و پروپان است. در حقیقت گاز پروپان را میتوان از گازهای طبیعی و چاه های نفت( جداسازی اجزای مختلف نفت در پالایشگاه) استخراج نمود. در حقیقت گاز پروپان یک محصول جانبی از فراوری گاز طبیعی و تصفیه نفت خام میباشد. گاز پروپان تولید شده اگر مایع باشد درون تانک ذخیره میشود و اگر پروپان حالت گازی داشته باشد درون سیلندر نگهداری میشود.
شاید برای بسیاری از شما این سوال پیش آمده باشد، تولید گاز پروپان چگونه است؟
گاز پروپان معمولا از طبیعت حاصل میشود و بعنوان یک سوخت فسیلی در نظر گرفته میشود. گاز پروپان را میتوان بطور طبیعی از ترکیب با سایر هیدروکربن ها بدست آورد.
سوال دیگری که ممکن است برای شما وجود داشته باشد، پروپان چگونه تولید میگردد؟
همانطور که گفته شد از پالایش گاز طبیعی و نفت خام تولید گاز پروپان صورت میگیرد. این عملیات با استفاده از یک برج تقطیر انجام میشود.