گاز هلیوم را با خلوص مختلفی برای کاربرد های متفاوت عرضه می کنند.
گاز هلیوم گرید ۵ با خلوص ۹۹.۹۹۹%
گاز هلیوم گرید ۵.۵ با خلوص۹۹.۹۹۹۵%
گاز هلیوم گرید ۶ با خلوص ۹۹.۹۹۹۹%
از جمله رایج ترین انواع خلوص هلیوم عرضه شده در بازار هستند و برای مصارف مختلفی کاربرد دارند. خالص ترین گرید هلیوم را برای مصارف دقیق آزمایشگاهی استفاده می کنند.
گازخلوص بالای آزمایشگاهی هلیوم
تاریخچه گاز هلیوم
دو ستاره شناس فرانسوی و انگلیسی به نام های ژانس و لاکایر را به عنوان کاشفان اصلی هلیوم می شناسند. این دو ستاره شناس در قرن هفدهم میلادی با بررسی طیف های به دست آمده از خورشید در هنگام کسوف متوجه وجود انفجار هایی در خورشید شدند. پیش از آن دانشمندان مطالب زیادی در مورد انفجار های خورشیدی نمی دانستند. این دو دانشمند در واقع کاشف هلیوم نبودند، مطالعاتی که بعد تر بر مبنای یافته های این دو دانشمند انجام گرفت منجر به کشف طیفی از عنصر جدید در خورشید شد. دانشمندی که کشف عنصر هلیوم و برخی دیگر از عناصر گروه گازهای نجیب را به وی نسبت می دهند ویلیام رامزی نام داشت.
خواص گاز هلیوم
هلیوم کوچکترین عضو از گروه گازهای نجیب با نماد شیمیایی He و عدد اتمی ۲ است. این عنصر در دما و فشار استاندارد دارای مولکول های تک اتمی است و به حالت گازی وجود دارد. گاز هلیوم جرم اتمی حدود ۴ گرم بر مول دارد. این گاز بدون رنگ و بو و بدون مزه است. سمیت ندارد و گازی خنثی محسوب می شود. به این معنی که در حالت استاندارد وارد هیچ گونه واکنش شیمیایی نشده و ترکیب شناخته شده ای با عناصر دیگر ندارد. دمای ذوب جوش هلیوم نسبت به عناصر دیگر بسیار پایین است و دمای کمی که در حالت مایع دارد سبب تعریف کاربردهای بسیار ویژه ای برای آن شده است.