دستور مصرف
adult-icon
بزرگسالان
روزی یک تا دو کپسول مصرف شود.
mom-ic
مصرف در دوران بارداری و شیردهی:
بی خطر بودن این دارو در دوران بارداری و شیردهی هنوز به اثبات نرسیده است. بنابراین مصرف آن در این موارد توصیه نمی شود.
توصیه ها و موارد منع مصرف
note
موارد منع مصرف
– در طول درمان با اين دارو از رانندگي و يا کار با دستگاههاي حساس اجتناب شود.
– در افراد زیر ۱۴ سال با مشورت پزشک استفاده شود.
تداخلات دارویی:
– از مصرف همزمان این دارو با بنزودیازپین ها، باربیتورات ها و داروهایی که احتمال سمیت کبدی دارند اجتناب شود.
– از مصرف همزمان این دارو با الکل اجتناب شود.
note
عوارض جانبی
عوارض جانبی تا به حال گزارش نشده است. در موارد نادر اختلالات گوارشی و آلرژی های تماسی دیده می شود.
transparent-leaf-p
اجزای فرآورده هر کپسول حاوی مقدار ۵۳۰ میلی گرم پودر ریشه والریان (سنبل الطیب ) Valeriana officinalis می باشد.
شکل دارویی
کپسول در بسته های ۳۰ عددی
استاندارد شده
۰/۶ - ۰/۵ میلی گرم سزکویی ترپنیک اسید در هر کپسول
آثار فارماکولوژی
خواب عامل مهم در سلامت جسمانی و روانی فرد است. بیخوابی یا کمخوابی از شایعترین اختلالات خواب میباشد. کیفیت خواب شبانه میتواند روی عملکرد شناختی و سطح تمرکز افراد در انجام فعالیتهای روزانه اثر بگذارد. سنبل الطیب( Valleriana offficinalis )گیاهی است که از قدیم الایام بعنوان خواب آور، ضد اضطراب و ضد اسپاسم استفاده میشده است(۱). کپسول سدامین فراورده ایست که از گیاه سنبل الطیب تهیه شده است .آثار آرامبخش سنبل الطیب در تجارب حیوانی به اثبات رسیده است واین آثار مربوط به روغنهای فرار شامل والرنال ، اسید والرنیک وترکیبات والپوتریات میباشد.والرنیک اسید موجود در این گیاه شبیه بنزودیازپینها عمل نموده و بر سیستم گاباارژیک اثر میگذارد به گونهای که تمایل زیادی به اتصال به رسیتورهای گابا نوع A دارد. مطالعات بیوشیمیائی همچنین نشان میدهد که اسید والرنیک آنزیمی را که مسئول کاتابولیسم و تجزیه (GABA) است را مهار نموده و موجب افزایش غلظت گابا در نسوج مغزی میشود. افزایش غلظت گابا در مغز، فعالیت هسته های مختلف مغزی را کاهش داده و موجب بروز آثار آرامبخش میشود. (۲)
در یک مطالعه بالینی تصادفی بر ۱۲۰ بیمار بستری در بخش مراقبتهای ویژه قلب بیمارستان آجای تبریز اثر سدامین بر اختلال خواب بیماران مورد مطالعه قرار گرفت. بیماران در سه گروه سدامین، اسطوخودوس و کنترل (بدون دریافت دارو) قرار گرفتند. گروه اول کپسول سدامین را به مدت ۱۴ روز دریافت نمودند. گروه دوم اسانس اسطوخودوس را به مدت ۱۴ روز استنشاق نمودند و گروه سوم هیچ مداخلهای دریافت نکردند. این مطالعه نشان داد که کپسول سدامین موجب بهبود کیفیت خواب بیماران بستری در بخش مراقبتهای ویژه میشود (۳) .(P< ۰.۰۵)
در مطالعهای دیگر اثر کپسول سدامین بر ۱۰۰ زن یائسه ۶۰-۵۰ ساله که دچار اختلال خواب ناشی از یائسگی شده بودند در مقایسه با پلاسبو مورد بررسی قرار گرفت. این مطالعه نشان داد کپسول سدامین باعث افزایش کیفت خواب در زنان یائسه میگردد. (۴)