تامسوور چیست؟
تامسوور نام تجاری دارویی به نام تامسولوسین است که توسط کارخانه داروسازی اکتوورکو تولید می شود.
تامسوور (تامسولوسین) عضلات صاف در پروستات را شل کرده و باعث بهبود جریان ادرار می شود.
شکل دارویی:
کپسول پیوسته رهش ۰/۴ میلی گرمی
تامسوور (تامسولوسین) در چه مواردی استفاده می شود؟
این دارو در مردان برای درمان علائم هایپرپلازی خوش خیم پروستات استفاده می شود.
ممکن است پزشک شما برای دلایل دیگراین دارو را تجویز کند.
نکات مهم قبل از مصرف تامسوور (تامسولوسین):
اگر به تامسولوسین یا هر جزء دیگر از این دارو حساسیت دارید، به پزشک یا داروساز خود اطلاع دهید.
اگر به هر دارویی شبیه به این دارو حساسیت دارید، اگر به هر داروی دیگر، غذا و یا مواد دیگر حساسیت دارید، حتما در رابطه با علائم حساسیت خود مانند بثورات پوستی، کهیر، خارش، تنگی نفس، خس خس سینه، سرفه، ورم صورت، لب ها، زبان و گلو به پزشک و داروساز خود اطلاع دهید.
پزشک و داروساز خود را در جریان تمام داروهای مصرفی (داروهای نسخه ای یا داروهای بدون نسخه، محصولات طبیعی ، ویتامین ها) بگذارید. شما باید مطمئن شوید که مصرف این دارو با توجه به داروهای مصرفی و مشکلات زمینه ای شما بی خطر است. به هیچ عنوان بدون مشورت با پزشک دوز داروی خود را تغییر ندهید و یا آن را شروع یا قطع نکنید.
نکات مهم هنگام مصرف تامسوور (تامسولوسین):
به تمام ارائه دهندگان مراقبت های بهداشتی خود بگویید كه این دارو را مصرف می كنید. این شامل پزشکان، پرستاران، داروسازان و دندانپزشکان شما می شود.
از رانندگی و کارهایی که نیاز به هوشیاری کامل دارند تا زمانی که از اثر کامل این دارو بر روی خود مطمئن نشده اید پرهیز کنید.
برای کاهش احتمال سرگیجه یا بیهوش شدن، اگر دراز کشیده اید یا نشسته اید به آرامی بلند شوید، برای بالا یا پایین رفتن از پله ها احتیاط کنید.
اگر در آینده ای نزدیک جراحی آب مروارید یا سایر جراحی های چشم را انجام خواهید داد، در این باره با پزشک خود مشورت کنید.
فشار خون خود را منظم و طبق برنامه اندازه گیری کنید.
اگر از این دارو برای درمان بزرگی خوش خیم پروستات استفاده می کنید، طبق دستور پزشک خود آزمایش های لازم را انجام دهید.
اگر حساسیت به گوگرد (سولفونامیدها) دارید، با پزشک خود مشورت کنید.
این دارو برای استفاده در زنان تأیید نشده است. اگر باردار یا شیرده هستید و یا اینکه قصد بارداری دارید با پزشک خود صحبت کنید.
این دارو برای استفاده در کودکان تأیید نشده است. با این حال، پزشک ممکن است تصمیم بگیرد که مزایای مصرف این دارو از خطرات آن بالاتر است و بنابراین این دارو به فرزند شما داده شود. در مورد فواید و خطرات آن از پزشک بپرسید.
عوارض جانبی تامسوور (تامسولوسین):
اگرچه ممکن است این اتفاق نادر باشد، اما برخی از افراد هنگام مصرف دارو دچار عوارض جانبی بسیار بد و گاهی کشنده می شوند. در صورت بروز هر یک از علائم زیر که ممکن است مربوط به یک عارضه جانبی جدی باشد، فوراً با پزشک خود تماس بگیرید یا در صورت نیاز فوراً به پزشک مراجعه کنید:
علایم واکنش آلرژیک مانند راش پوستی، کهیر، خارش، پوست قرمز، متورم و تاول زده با یا بدون تب؛ خس خس سینه، احساس گرفتگی در قفسه سینه یا گلو، مشکل در تنفس، بلع یا صحبت کردن؛ تورم دهان، صورت، لب ها ، زبان یا گلو؛
سرگیجه شدید یا از حال رفتن؛
تب ، لرز یا گلو درد ؛
مشکل در انزال ؛
در صورت وجود نعوظ دردناک یا نعوظی که بیش از ۴ ساعت طول بکشد، سریعاً با پزشک تماس بگیرید. این مشکل ممکن است حتی زمانی اتفاق بیفتد که رابطه جنسی ندارید.
همه داروها ممکن است عوارض جانبی ایجاد کنند. با این حال، بسیاری از افراد عوارض جانبی ندارند یا فقط عوارض جانبی جزئی دارند. اگر هر یک از این عوارض جانبی یا عوارض جانبی دیگر شما را آزار می دهد یا از بین نمی رود، از پزشک معالج خود کمک بگیرید:
سردرد ؛
درد کمر؛
اسهال ؛
احساس سرگیجه ، خستگی یا ضعف؛
آبریزش بینی؛
تحریک گلو ؛
موارد ذکر شده تمامی عوارض جانبی ممکن نیستند. اگر در مورد عوارض جانبی سؤال دارید، با پزشک یا داروساز خود تماس بگیرید.
اگر یک دوز را فراموش کنم چه کاری می توانم انجام دهم؟
به محض یاد آوری، دوز فراموش شده را استفاده کنید و به زمان طبیعی برگردید. اگر ۱۲ ساعت یا بیشتر از دوز فراموش شده گذشته، آن دوز را استفاده نکرده و به زمان طبیعی برگردید.
به هیچ عنوان دو دوز را هم زمان با هم مصرف نکنید.
اگر به طور متوالی چندین روز دارو را استفاده نکرده اید، قبل از استفاده ی مجدد آن با پزشک خود تماس بگیرید.
چگونه از این دارو نگهداری کنم؟
در دمای اتاق نگهداری شود
در برابر گرما محافظت شود. در محیط خشک قرار گرفته و در حمام نگهداری نشود.
دارو ها را دور از دسترس اطفال و حیوانات خانگی در محیط امن قرار دهید
داروی مصرف نشده یا تاریخ گذشته را دور بریزید. دارو را در توالت نریزید. اگر در مورد بهترین راه از بین بردن داروهای بلااستفاده یا منقضی شده سؤال دارید، با داروساز خود مشورت کنید.