توربولاتور ، با توجه به سختی بالای آب سیستم هایی که با آب کار می کنند در جداره های خود رسوب میگیرند. به ویژه سیستم هایی که آب را گرم میکنند بیشتر آسیب می بینند.
در موتورخانه به سبب بزرگ بودن سیستم اشکالات مربوط به رسوبات دیرتر پیدا می شود. اما در آبگرمکن و پکیج به سبب کوچک بودن اجزا و لوله ها اشکالات زودتر آشکار می شود. به همین سبب برای کارکرد بهتر پکیج و… بهتر است از سختی گیر های مناسب در ورودی آن استفاده کرد.
انواع مختلفی از سختی گیرها وجود دارد. سختی گیرهای پلی فسفات ، مغناطیسی ، الکترو مغناطیسی و… که میتوان در ورودی پکیج از آنها استفاده کرد. همچنین در پکیج ها از توربولاتور جهت جلوگیری از رسوب گرفتگی مبدل حرارتی استفاده می شود.
توربولاتور یک جریان آرام را به یک جریان آشفته تبدیل می کند . ضریب انتقال حرارت برای جریان های مایع و گاز در لوله ها در مبدل های حرارتی به سمت دیواره لوله تمایل دارد که هم مانند یک لایه عایق عمل می کند و هم باعث ایجاد رسوب در دیواره ها می گردد.
توربولاتور این لایه را با ایجاد آشفتگی در جریان می شکند و در نتیجه باعث افزایش ضریب انتقال حرارت و رسوب کمتر در جداره ها میشود.
توربولاتور سیمی (Wire Turbolator)
توربولاتورهای سیمی این شرکت دارای فرم خاصی بوده که ایجاد ماکزیمم توربولانس و مینیمم افت فشار مینماید. این نوع توربولاتور با پیچیدن سیم در داخل حلقه(Loop) های مدور( بفرم فرچه گردگیر) تولید میشود. فین های این نوع توربولاتور در یک جهت بصورت اریب بوده و هیچگونه تیزی در آن وجود ندارد. که باعث آسیب به لوله خصوصاً لوله های مسی شود. فرم قرار گرفتن فین طوری است که براحتی از یک طرف لوله میتواند داخل لوله گردد ولی نمی توان آن را از طرف دیگر لوله خارج کرد و همواره به هنگام دخول در داخل لوله فین ها مقداری کج شده و اتصال کامل بین لوله و توربولاتور ایجاد میشود.