زون اسمبلی و یا Zone Control Valve (شیر زون کنترل) که بر روی انشعابات لوله های اسپرینکلر، در ابتدای ورودی هر طبقه، جهت کنترل آب ورودی به هر طبقه نصب می گردد. و از خروج بی مورد آب بعد از عملکرد اسپرینکلر در سایر فضاها جلوگیری می کند. همچنین فلوسوئیچ موجود در این بخش به سیستم اعلام حریق سیگنال ارسال می نماید.
هنگامي كه يك يا چند اسپرينكلر (در اثر حريق و يا عوامل ديگر) فعال مي شوند و يا شير تست باز مي شود، فلوسوئيچ جريان آب را تشخيص داده و به پنل اعلام حریق سیگنال ارسال می نماید. اين سيگنال نشان مي دهد كه در كدام زون آب در حال تخليه مي باشد.
در زماني باز و یا بسته شدن شير پروانه اي نیز يك سيگنال ارسال می گردد كه وضعیت شير پروانه اي (كاملا باز و يا بسته بودن) را نشان می دهد.
به طور کلی روش و تجهیزات سیستم اطفای حریق آبی جهت محدود و مهار کردن آتش و خسارات احتمالی مورد استفاده قرا می گیرند. این سیستم شامل تجهیزاتی ست که جهت جلوگیری، اطفا، ناحیه بندی و مسدود کردن حریق به کار می روند. سیستم های اطفای حریق خودکار در ساختمان ها و فضاهایی نصب می شوند که خطر اتش سوزی در آنجا نسبتاً زیاد است. این نوع سیستم ها شامل سنسور حساس به دما مانند اسپرینکلر (Sprinkler) می باشند که در پی آن سایر تجهیزات این سیستم مانند شیر دروازه ای با رزوه بلند (OS&Y)، شیر پروانه ای گیر بکسی با خروجی سیگنال (Butterfly Valve)، شیر خودکار یکطرفه، شیر تست و تخلیه (Test & Drain)، فلوسوئیچ و ... عملکردی کامل از عملیات اطفای حریق را خواهند داشت. برخی از تجهیزات ذکر شده می بایست با توجه به استانداردها و ضوابط سازمان آتش نشانی در ابتدای خط رایزر اطفای حریق قرار گیرند.
امروزه با توجه به گستره فراوانی که در تجهیزات سیستم اطفای حریق وجود دارد، سبب آن گشته تا تغییری در رویه ی ناحیه بندی و زون بندی بیشتری در بخش های مختلف سیستم اجرا شده در ساختمان ایجاد شود. سیستم های قدیمی اطفای حریق آبی از اغلب به صرف پیش گیری از گسترش حریق طراحی و مورد استفاده قرار می گرفتند و تمرکز زیادی جهت ایجاد راهکار مناسب تخلیه و یا تست هر منطقه مشخص وجود نداشت. در سیستم های امروزی اطفای حریق آبی بر خلاف گذشته، جهت مجزا کردن هر طبقه و یا منطقه مورد نظر از شیرآلات و تجهیزات خط اطفای حریق استفاده می نمایند.
همان طور که گفته شد، زون اسمبلی و یا همان Zone Control Valve آتش نشانی، جهت کنترل رایزر اطفای حریق (Firefighting riser) که با نام رایزر آتش نشانی نیز در ضوابط به آن اشاره شده است، جهت مجزا کردن هر طبقه به هنگام نیاز به نگهداری، تست توسط کارفرما و یا کارشناس آتش نشانی و همچنین تخلیه آب از رایزر اطفای حریق (رایزر آتش نشانی) استفاده می شود.