برای شناخت واشر مهره ماسوره و کاربرد آن، ابتدا لازم است با مهره ماسوره آشنا شویم. مهره ماسوره توعی اتصال در سیستم های لوله کشی آب و تهویه فاضلاب محسوب می شود که وظیفه آن اتصال بخش های نر و مادگی در لوله کشی، به صورت رزوه ای و از طریق یک مهره یا رابط است. این ابزار با در نظر گرفتن مورد استفاده و شرایط محیطی، در متریال های گوناگون و با کاربردهایی متفاوت تولید و عرضه می شوند. اما آن چه که قصد بررسی آن را داریم نحوه آب بندی مهره ماسوره جهت جلوگیری از نشتی سیالات در لوله هاست.
همانطور که می دانید، واشرها ابزاری جهت جداکردن قطعات و فاصله انداختن بین آن ها و یا عاملی برای کاهش میزان لرزش و یا مانعی برای نشت سیالات و آب بندی و عایق کردن اتصالات می باشند. اما در سیستم های لوله کشی نقش واشرها، پر کردن فضای خالی مابین قطعات و درزبندی آن به منظور جلوگیری از نشتی در لوله هاست. در این میان واشر مهره ماسوره به عنوان یکی از انواع واشر ابزاری جهت آب بندی مهره ماسوره در سیستم های گوناگونی نظیر سیستم های هیدرولیک و یا محیط کاری تحت خلاءاست. این واشرها در ضخامت هایی متفاوت به تولید رسیده و در بخش های مختلف صنایع نیز کاربرد دارند.
ساختار
به دلیل استفاده از این واشر ها جهت آب بندی سیستم های لوله کشی، نیاز به راندمان بالای واشرها و دوام آن ها در شرایط سخت کاری می باشد،که این امر مستلزم استفاده از مواد اولیه مناسب در ساخت این نوع از واشرهاست. به همین دلیل این واشرها عموماً از مرغوب ترین انواع لاستیک ها نظیر سیلیکون (Silicon) و یا لاستیک نیتریل (NBR) و متناسب با شرایط کاری ساخته می شوند.
ویژگی های واشر مهره ماسوره
مقاومت بالا در برابر فشار و حرارت
عدم نفوذپذیری
قابلیت انعطاف پذیری و عمر مفید بالا
دارا بودن قابلیت ضد خوردگی و سایش