خوراک عدسی از جمله غذا هایی است که می تواند در این فصل در سفره شما برای خود جا باز کند. این خوراک سرشار از پروتئین و ویتامین است و می تواند بسیاری از نیاز های بدن را رفع نماید. عدسی دارای خواص فراوان است وتنها رفع کم خونی و افزایش فسفر بدن میتواند علت استفاده افراد از آن باشد، والدین می توانند استفاده بسیار زیادی از “عدس” برای بهبود اخلاق و رفتار کودکان خود کنند.
پژوهشگران به والدین توصیه می کنند تا حتما در شبهای امتحانی به عنوان یکی از وعدههای غذایی، عدسی با ترکیبات آن مانند عدس پلو را به وعده غذای اصلی کودکان محصل خود اضافه نمایند.گفتنی است: در ترکیبات دانه عدس علاوه بر فسفر که سبب بهبود عملکرد مغز می شود مواد دیگری مانند فولات وجود دارد که عامل مهمی برای بهبود خلق و خو و برطرف کردن استرس در افراد است.
دلیل مصرف خوراک عدسی
بررسی ها نشان می دهند؛ اکثر افرادی که دچار افسردگی حاد هستند، از کمبود فولات در جریان خون خود رنج میبرند و لذا فولات به عنوان یک داروی ضد افسردگی برای درمان مشکل این افراد کاربرد دارد.پژوهشگران با توجه به تنش زا بودن امتحان برای کودکان، توصیه میکنند والدین برای حفظ آرامش آنها و آرامش عصبی در آنها حتما از عدسی استفاده نمایند.عدسی دارای خواص فراوان است و تنها رفع کمخونی و افزایش فسفر بدن میتواند علت استفاده افراد از آن باشد،
گیاه عدس با نام علمی لنس کیولیناریس مدیک، جزء خانواده باقلاییان است که در نواحی مختلف جهان بهویژه کشورهای جنوب شرق آسیا بسیار محبوبیت دارد. گیاهِ عدس جزء گیاهان بومی خاور نزدیک، نواحی مرکزی مصر، کشورهای مدیترانهای، اتیوپی، جنوب اروپا، هند و پاکستان بوده که از این مناطق، به آمریکای لاتین نیز گسترش پیداکرده است.
براساس برخی شواهد باستانشناسی، عدس در دوران متعلق به ۶۵۰۰ تا ۷۵۰۰ سال قبل از میلاد مسیح نیز کشت میشده است. امروزه، هندوستان، کانادا، ترکیه، ایران، چین و بنگلادش ازجمله کشورهایی در جهان هستند که به تولید و مصرف عدس میپردازند. بهطور مجموع مساحت ۴/۶ میلیون هکتار در سطح جهان تحت کشت عدس قرار دارد و سالانه ۴/۲ میلیون تن از این دانه خوراکی تولید میشود.
امروزه تولیدکنندگان اصلی عدس در دنیا کشورهای چین، ترکیه، ارمنستان، و کرواسی هستند. عدس، مَرجو یا مَرجُمَک، گیاهی کوچک شبیه به نخود است که معمولاً در خاکهای فقیری که برای کاشت دیگر محصولات مناسب نیست، کاشته میشود.
واژه عدس ریشه و بنیاد عربی داشته و از عربی به زبان فارسی داخل شده است. معادل فارسی این واژه، مرجمک است. واژه مرجمک هنوز در برخی از زبانهای ایرانی و برخی گویشهای محلی فارسی زنده و رایج است (مازندرانی: مرجی)، همچنین این واژه به زبانهای ترکی راه یافته است و در این زبانها نیز بهکار میرود.