جلوبندی و موتور خودرو از قطعات بسیار زیادی تشکیل شده است. یکی از این قطعات صفحه کلاچ نام دارد که یکی از اساسی ترین نقش ها را در مکانیزم خودرو داراست. اصولا کلاچ وسیله ایست که انتقال نیرو را قطع و وصل می کند
بطور کامل تر میتوان گفت سیستم کلاچ خودرو از قطعاتی تشکیل شده است که عبارتند از دوشاخه کلاچ، صفحه کلاچ ،بلبرینگ کلاچ ، اهرم ، شاخک ها ، صفحه دنده و دیسک کلاچ. همه ی خودرو هایی که گیربکس آنها دستی است دارای قطعه ای هستند به نام صفحه کلاچ که این امکان را به راننده می دهد تا خودرو را به حرکت در آورد و عمل تعویض دنده را انجام دهد. صفحه کلاچ بعد از مدتی ساییده می شود و باید تعویض شود. زمان تعویض صفحه کلاچ خودرو بستگی به نوع رانندگی دارد و معمولا هر ۶۰ هزار کیلومتر باید عوض شود.
صفحه کلاچ يک طرح بالشتکی داردکه درموقع درگيرشدن کلاچ تأثيرنرمشی يا بالشتکی بين سطوح درگيرشونده پديدمیآورد. درضمن،صفحه کلاچ يک طرح ارتعاشگير نيزداردکه از انتقال ارتعاشات پيچشی مـوتـوربـه جعبهدنده بلعکس را جلوگيری مینمايد.
صفحه کلاچ
صفحه کلاچ، صفحه ای مدوری است که در تماس اصطکاکی با دیسک کلاچ قرار دارد. این قطعه با فشار دیسک کلاچ در تماس دائم با فلایویل است و در صورت فشردن پدال کلاچ اهرم بندی سیستم عمل کرده و صفحه کلاچ را از فلایول جدا می کند. در وسط صفحه کلاچ یک توپی هزار خاری قرار داده شده جهت درگیری با شفت ورودی جعبه دنده که در صورت دوران فلایول صفحه کلاچ شفت متصل شده را به گردش در می آورد. به دور صفحه کلاچ لنت ها توسط میخ به صفحات فنری موج دار صفحه کلاچ پرچ گردیده که در هنگام درگیری کلاچ فشار وارده به صفحه بصورت تدریجی انجام بپذیرد در ضمن بروی لنت ها شیارهای جهت خنک کاری بهتر و جلوگیری از داغ شدن تعبیه شده است. این لنت ها در دو طرف صفحه کلاچ نصب شده است.