ماهی کپور معمولی (common carp) با نام علمی Cyprinus carpio ماهی آبهای شیرین و یکی از اصلیترین، قدیمی ترین و پرطرفدارترین گونه های پرورشی به منظور تأمین نیازهای غذایی شناخته شده در دنیا بویژه در خاور دور و آسیا از جمله کشور ایران و برخی از کشورهای اروپایی می باشد بطوری که درصد بالایی از نیاز ماهی برخی کشورهای اروپایی از این گونه تأمین می گردد.
این گونه ماهی آبهای شیرین همه چیزخوار بوده و از همه نوع مواد غذایی از جمله موجودات ریز بستر آب، نوزاد حشرات، تخم ماهیان، کرمها، لاشه آبزیان تلف شده، سختپوستان، کودهای حیوانی و گیاهی و حتی گاهی هم از لارو خود تغذیه می کند. علاوه بر آن امروزه پرورش دهندگان از غذای کمکی از قبیل آرد و سبوس گندم، آرد ماهی، سبوس برنج و… در پرورش این گونه استفاده می کنند.
ماهی کپور معمولی می تواند ویژگیهای اکولوژیک سیستم های آبی را تغییر دهد به همین خاطر از آن بعنوان موتور اکولوژیک نیز یاد می شود. این ماهی کفزی خوار با حرکت خود از عمق باعث ترکیب مواد مغذی برخاسته از کف و رهاسازی این مواد از رسوبات کف استخر می شود. باروری سیستم های آبهای شیرین اغلب با کمبود فسفر محلول که یک ماده غذایی محدودکننده بوده و عمدتاً مورد استفاده فیتوپلانکتون ها می باشد کاهش می یابد. کپور معمولی با رهاسازی این عنصر از رسوبات کف استخر به آب، باعث رشد و شکوفایی فیتوپلانکتونها و در نتیجه رشد بیشتر ماهیان می گردد.
ماهی کپور معمولی به دلیل رشد سریع، توانایی و پتانسیل سازگاری با انواع محیط و مقاوم بودن آن و امکان پرورش متراکم، یکی از گونه های پرطرفدار پرورشی محسوب می شود و در کشورهای آسیای جنوب شرقی و غرب آسیا از جمله ایران و کشورهای عربی مانند عراق و برخی کشورهای اروپایی طرفداران قابل توجهی دارد.