سولفات فرو ترکیبی است با فرمول شیمیایی FeSO۴.۷H۲O که بسته به pH می تواند به صورت کریستال های سبز رنگ تولید گردد. در حالت عادی هفت مولکول آب در ترکیب آن موجود می باشند. در صورت خشک شدن می توان سه مولکول آب را از آن گرفته ، و تبدیل به کریستال های سفید رنگ پودری کرد . نوع دیگر این ماده به صورتی است که ، دیگر اجازه تشکیل کریستال به مولکول های آن نمی دهیم . همانطور که به صورت مایع است وارد خشک کن اسپری در ایر می گردد و خشک می شود .
در این حالت یک ماده ی فیروزه ای تک آبه داریم و شکل آن بصورت کاملا گرانول و سفید رنگ در خواهد آمد . که اصطلاحا به آن مونوهیدرات میگویند. این ماده جزء مواد اولیه ی تولید کود شیمیایی می باشد. مقدار مصرف سولفات آهن در غلات و درختان میوه، بسته به نوع محصول و نوع خاک متفاوت می باشد. برای مثال برای درختان پسته که در مناطق شوره زار می باشند بیشترین مقدار را دارا می باشد.
سولفات آهن سه ظرفیتی
(سولفات فریک) با فرمول شیمیایی Fe۲(SO۴)۳ و به رنگ زرد تا قهوه ای تولید می شود . معمولا مقدار کمتری ازآن در بازار یافت می شود . عمدتا جهت تصفیه آب وفاضلاب وهمچنین بعنوان رنگ دانه از آن استفاده میشود.
MSDSسولفات آهن
کشورهای تولید کننده
این ماده از پر مصرف ترین مواد شیمیایی می باشد. کشور های آلمان و انگلیس در اروپا ، هند و چین در آسیا ، از عمده ترین تولید کنندگان جهانی این ماده می باشند.البته روش تولید کشورهای پیشرفته با جهان سوم متفاوت بوده. بطوری که آنها از پساب کارخانه جات بزرگ فولاد سازی تولید وتغلیظ میگردد ، مثلا در چین از فراوری مواد معدنی مثل اکسید تیتان استفاده میشود.
ایران نیز بدلیل نیاز فراوان به سولفات های آهن دارای واحد های تولیدی زیادی در استان های زنجان، اصفهان، قم، تهران و کرمان می باشد . علاوه بر مصارف داخلی، بخشی از محصول تولیدی در کارخانجات ایرانی به کشور های همسایه از جمله عراق، ترکیه، ارمنستان، پاکستان و تاجیکستان صادر می شود.