چای ترش جزو نوشیدنیهای پرطرفدار در جهان، به خصوص در کشورهای آسیایی است اما خیلیها ترجیح میدهند که در این روزهای گرم سال، نوشیدنیهای خُنک را جایگزین نوشیدنیهای گرم کنند. چای سرد ترش میتواند هم نیاز به نوشیدن یک فنجان چای مطبوع را در شما برطرف كرده و هم گرمای تابستان را برايتان قابل تحمل تر نمايد. ترکیب چای ترش با چای سبز و عصاره طبیعی میوههای ترشی مانند انار و لیمو، طعم آن را مطلوبتر میکند. افزوده شدن کمی عصاره طبیعی خرما به این محصول، هم ارزش تغذیهای آن را بالاتر برده و هم شیرینی دلپذیری به آن میدهد.
ارزش تغذیهای
عصاره هیبیسکوس یا همان عصاره چای ترش که رنگ قرمز و طعم ترش آن، عطر و رنگ غالب در چای سرد ترش است، مقاديري از آهن، ویتامین C، سدیم، پتاسیم، ویتامین A، فیبر و کربوهیدرات در خود جای داده است. عصاره هیبیسکوس حاوي تركيبات آنتي اكسيدان نظير آنتوسيانين ها است كه به كاهش فشار خون و كلسترول در بدن مي تواند كمك نمايد.
بایدها و نبایدهای مصرف چای سرد ترش
چای سرد ترش میتواند یکی از گزینههای مناسب برای تامین آب بدن در افرادی باشد که در عین علاقه به چای، تحمل نوشیدن انواع گرم آن را ندارند. مصرف روزانه این نوشیدنی میتواند به کاهش فشار و کلسترول خون کمک کند و به این ترتیب، گام محکمی برای حفظ سلامت سیستم قلبی و عروقی بردارد. اگر نوشیدنی چای سرد ترش را کمی بعد از وعدههای اصلی غذایی مصرف کنید، باعث بهبود عملکرد دستگاه گوارش در هضم و جذب مواد غذایی خواهید شد. این نوشیدنی به افزایش قدرت سیستم دفاعی بدن و کاهش التهاب هم کمک میکند. عصاره خرمای به کار رفته در این محصول، کربوهیدرات مازادی را به نوشیدنی ما میافزاید. از این رو مصرف آن در میانههای روز میتواند باعث سرکوب اشتها و پیشگیری از پرخوری شود. چای سرد ترش حاوی حجم فراوانی از انواع آنتیاکسیدانها است. به همین دلیل هم نوشیدن روزانه آن میتواند با مبارزه با رادیکالهای آزاد و پیشگیری از تجمع سموم در بدن، جلوی ابتلا به بیماریهای کبدی را بگیرد. چای ترش باعث کاهش سطح قند و فشار خون میشود. از این رو اگر داروهای کاهنده قند و فشار خون مصرف میکنید یا مدام با کاهش قند و فشار خون مواجه هستید، باید درباره مصرف این نوشیدنی با پزشک خود درباره مصرف این نوشیدنی مشورت کنید.
چای سرد ترش حاوی مقداری چای سبز، به عنوان یک ترکیب ضد سرطان نیز است. بسیاری از اثرات ضد سرطانی چای سبز به دلیل وجود ترکیبی موسوم به ای.جی.سی.جی در آن است که عمدهترین ترکیب پلی فنولی چای سبز بهشمار میرود و یک فنجان از این چای حاوی ۲۰۰ میلیگرم از این نوع ترکیب ضد سرطانی است. مصرف مکرر چای سبز منجر به افزایش سطح ای.جی.سی.جی در ارگانهای مختلف بدن میشود که این مساله میتواند از بروز سرطانهای متعدد در قسمتهای مختلف بدن جلوگیری کند.
شیره خرمای موجود در این محصول هم علاوه بر تامین بخشی از انرژی مورد نیاز بدن میتواند تامین کننده مقداری از ویتامینهای A، B و C، فیبر و املاحی مانند پتاسیم، آهن و منیزیم باشد.
چقدر و کی بخوریم؟
بهتر است چای سرد ترش را در میانوعده صبح یا عصر مصرف کنید. نوشیدن بیشتر از روزی ۲۰۰ تا ۳۰۰ میلیگرم از این نوشیدنی به دلیل افت قند و فشار خونی که میدهد، توصیه نمیشود.