الیاف سنتتیک (ترکیبی)
به دلیل این که الیاف بازیافته سلولزی و پروتئینی از مواد طبیعی بوده و روز به روز تهیه آن ها مشکل تر و گران تر می شد ، کوشش هایی در این زمینه به عمل آمد که بتوان الیاف مصنوعی را از راه ترکیبات شیمیایی به دست آورد. در نتیجه می توان گفت که مواد اولیه این دسته از الیاف ، مواد شیمیایی می باشد که به صورت مصنوعی تهیه شده و دارای ساختمان لیفی نیستند و از طریق سنتز مواد اولیه و با اجرای عملیات شیمیایی لازم ، ساختمان لیفی به آن ها داده می شود و طبیعت در ساختن آن ها یا در قسمتی از فرایند تهیه آن ها نقشی ندارد. گروه های فرعی این الیاف بسیار متنوع هستند ؛ به عنوان مثال می توان پلی آمید هایی همچون نایلون ، پرولون ، پلی استر نظیر تترون ، داکرون ، ترگال و تریلین را نام برد.
الیاف پلی آمید نخستین لیفی است که به روش صنعتی در ایالت متحده و آلمان تولید شد. این الیاف در نتیجه زحمات و تحقیقات یک شیمیست آمریکایی به نام « والاس هیوم کاروترز » بدست آمده اسنت. او در سال ۱۹۳۸ میلادی موفق شد الیاف محکمی به نام نایلون(۶-۶) بسازد که توسط شرکت دوپونت عرضه شد.
خصوصیات الیاف سنتتیک
مقاومت در برابر استفاده ، کشش تولید کالایی که در عین حال محکم ، سبک و کم حجم هستند را ممکن می سازد.
مقاومت در برابر تعدادی اسیدها ، بازها ، حلال ها که کاربرد آن ها را در لباس های حفاظتی و پارچه های صنعتی توجیه می کند.
ترموپلاستیسته که الیاف را برای عملیات پلیسه یا چین خوردگی دایم مناسب می سازد.
مقاوم در برابر پوسیدگی (به عنوان مثال برای تورهای ماهیگیری مناسب است.)
ثبات ابعاد که برای تمام کالاهایی که به دفعات شسته می شوند قابل توجه است.
مقاومت در برابر اشعه ماورای بنفش (در مورد الیاف پلی استر و اکرلیک که کاربرد گسترده آن ها در پوشش ها ، پارچه های مبلمان و انبارهای بیرونی می باشد.)
استحکام ظریف ترین نوع فیلامنت نخ نایلون که باعث رفع دشواری در کاربرد آن ها در جراحی برای نخ های بخیه ، شریان های مصنوعی و ... شده است.
الیاف شیمیایی برای مصرف کنندگان امکان مصرف گسترده وسیع تولیدات نساجی را ممکن ساخته است. این الیاف عامل مهمی در پیشرفت اجتماعی است. پس از آن که مخلوط های پلی استر با پشم و پنبه یا ویسکوز به طور کامل بررسی شد ، تولید پوشاکی که از کیفیت های غیر قابل چروک و سبک و محکم بودن و قیمت مناسب برخوردار باشند ممکن شد و کت شلوارهای مردانه سبک برای تابستان تولید گشت. منسوجات شیمیایی علاوه بر کاربردهای متداول ، تولید کالاهای جدید را ممکن ساخته است ؛ از جوراب و لباس های زنانه تا پوشش دیوار و بادبان قایق و چرخ هواپیما را می توان با این منسوجات شیمیایی تولید کرد.