امروزه می دانیم که سرچشمه غالب شکلهای گوناگون انرژی مورد استفاده ما انرژی خورشیدی است. منشاء سوختهای فسیلی، جریان آب، باد، جزر و مد همگی از انرژی خورشیدی مایه می گیرند.
سوختهای فسیلی رو به پایانند و استفاده از انرژی جریان آب و باد و مانند آنها نمی توانند تمام انرژی مصرفی جهان را تامین کنند.
طبق برآوردهای علمی در حدود ۴.۵ بیلیون سال از تولد این گوی آتشین می گذرد و تا ۵ میلیارد سال آینده همچنان می توان آن را به عنوان یک منبع عظیم انرژی به حساب آورد. خورشید به همه جا می تابد وچون همه جا هست هزینه ای برای کشف، استخراج، انتقال و ذخیره آن پرداخت نمی شود و بصورت رایگان در اختیار همگان است.
تنها یک ساعت انرژی تابشی خورشید به زمین برابر مصرف یکسال انرژی کل مردم جهان است. اگر فقط یک درصد از صحرا های جهان مختص تاسیس نیروگاه های خورشیدی گردد، همین مقدار برای تولید برق سالیانه جهان کافی خواهد بود.
میزان تابش انرژی خورشیدی در نقاط مختلف جهان متغیر بوده و در کمربند خورشیدی زمین بیشترین مقدار انرژی را داراست.
کشور ایران نیز در نواحی پرتابش واقع است و مطالعات نشان می دهد که استفاده از تجهیزات خورشیدی در ایران مناسب بوده و میتواند بخشی از انرژی مورد نیاز کشور را تأمین نماید.
ایران کشوری است که به گفته متخصصان این فن با وجود ۳۰۰ روز آفتابی در بیش از دو سوم آن و متوسط تابش ۵.۵-۴.۵ کیلووات ساعت بر متر مربع در روز یکی از کشورهای با پتانسیل بالا در زمینه انرژی خورشیدی معرفی شده است. برخی از کارشناسان انرژی خورشیدی گام را فراتر نهاده و در حالتی آرمانی ادعا میکنند که ایران در صورت
تجهیز مساحت بیابانی خود به سامانههای دریافت انرژی تابشی میتواند انرژی مورد نیاز بخشهای گستردهای از منطقه را نیز تأمین و در زمینه صدور انرژی برق فعال شود
گروه صنعتی هیرو آسانسور پیشرو در صنعت آسانسور های خورشیدی فعالیت تیم تحقیقاتی