به عنوان بخشی از برنامه تحقیقاتی دامپزشکی در حال انجام خود، دانشگاه بریستول مطالعه ای را در مورد ذخیره سازی واکسن های دام انجام داد و خطرات مربوط به قدرت را در هنگام نگهداری در مزارع قبل از استفاده بررسی کرد.
واکسنهای دام ابزاری حیاتی برای سلامت حیوانات و عمومی هستند. آنها یک روش مقرون به صرفه برای جلوگیری از بیماری های حیوانی، افزایش کارایی تولید غذا و کاهش یا جلوگیری از انتقال عفونت های مشترک بین انسان و دام و مواد غذایی به افراد هستند. استفاده و نگهداری صحیح از واکسن های دام برای دستیابی به حداکثر ایمنی و کارایی واکسن ضروری است. (ویلیامز و پیکسائو، ۲۰۱۸).
تحقیقات اولیه ای که توسط دانشگاه بریستول انجام شد، راهنمایی های زیادی در مورد نگهداری واکسن های در نظر گرفته شده برای انسان پیدا کرد، اما هیچ شفافیتی در مورد ذخیره واکسن برای حیوانات وجود نداشت. با وجود این، اکثر واکسن های دام دارای دمای نگهداری توصیه شده بین ۲ تا ۸ درجه سانتیگراد هستند.
بنابراین، هدف از این مطالعه، بررسی فرآیندهای تبرید فعلی برای واکسنهای دام، بررسی عملکرد یخچالهای داخل مزرعه و توانایی آنها برای حفظ دمای نگهداری صحیح بود. این به تیم تحقیقاتی اجازه میدهد تا خطرات مرتبط با واکسنها را هنگام نگهداری در یخچالهای مزرعه قبل از کاربرد حیوانی ارزیابی کنند.
مطالعه
از ژانویه تا آگوست ۲۰۱۴، این مطالعه دمای داخلی و خارجی ۱۷ یخچال را در چندین مزرعه مختلف بررسی کرد. برای انجام این کار، دو دیتالاگر دیجیتال EasyLog EL-USB-۲-LCD در داخل هر یخچال برای نظارت بر قفسه های بالا و پایین قرار داده شد و یک دیتالاگر سوم در خارج، اما در همان اتاق یخچال قرار داده شد. طبق توصیه سازنده Lascar Electronics، دیتالاگرها به گونه ای پیکربندی شده اند که هر ۳۰ دقیقه دما را اندازه گیری کنند. در پایان کارآزمایی، نتایج جمعآوری شد و دمای ثبتشده بررسی شد.
نتایج
دادههای ثبتشده از لاگرها، اطلاعات خام بسیار زیادی در مورد شرایط داخل یخچالها ارائه میکرد. در نهایت، نتایج نشان داد که همه یخچالهای مورد استفاده در این مطالعه نتوانستند دمای صحیح مورد نیاز برای محافظت از قدرت واکسن را حفظ کنند و بنابراین شرایط مناسبی را برای نگهداری واکسن فراهم نمیکردند.
نتایج نشان داد که نگهداری واکسن در مزرعه اغلب توسط کشاورزان نادیده گرفته میشود و بنابراین پیشنهاد میشود که ذخیره واکسن در مزارع باید به حداقل برسد. از طرف دیگر، زمانی که واکسن ها باید در مزارع نگهداری شوند، نظارت بر دمای یخچال بسیار توصیه می شود. دیتالاگرهای دیجیتال را میتوان طوری برنامهریزی کرد که هشدارهای خودکار را از طریق پیامک یا ایمیل برای هشدار انحراف احتمالی دما ارسال کنند و به حداقل رساندن خطر از دست دادن قدرت واکسنها و اطمینان از کارآمد ماندن واکسنهای دام کمک کنند.