امروزه دستگاه چاپ بنر قطعا به یکی از ابزارهای کلیدی در دنیای تبلیغات تبدیل شده است دستگاهی که روزگاری به عنوان ابزاری جدید و فانتزی معرفی می شد و کار کردن با آن نیازمند علم و دانش بسیاری بود، به دستگاهی آسان محقر و حتی بعضی اوقات قدیمی تبدیل شده است.
دستگاه چاپ بنر بعضا بیشتر از آن که درآمد زا باشد به جزئی از ملزومات کارگاه تبلیغاتی تبدیل شده است. به هر سو دستگاه چاپ بنر راه زیادی را پیموده تا امروز به این جا رسیده است.
دستگاه های چاپ بنر به روش های مختلف قابل تقسیم بندی می باشند . بر مبنای سایز، تقسیم بندی بر اساس نوع هد، تقسیم بندی براساس نوع مرکب مصرفی، تقسیم بندی بر اساس سایز پاشش.
تقسیم بندی دستگاه بر مبنای سایز:
دستگاه چاپ بنر به سایزهای عموما ۱۸۰، ۲۲۰، ۲۵۰، ۳۲۰، پنج تقسیم بندی می شوند در این میان سایزهای غیرمتداول و لیکن موجود دیگری مانند ۳۳۰، ۵۲۰ و حتی ۷ متر هم ساخته شده اند.
تقسیم بندی دستگاه بر مبنای هد:
هدهای متداول بازار در سال های اخیر عبارتند از کونیکا، زار، سیکو، اسپکترا، اپسون، ریکو، توشیبا، پاناسونیک و کیاسرا. کارخانه های مختلف اقدام به تولید هدهای دستگاه چاپ کردند، همان طور که از اسامی مشخص است بیشترین سهم مربوط به هدهای ژاپنی پس از آن امریکایی و در نهایت یک کارخانه انگلیسی می باشد. با توجه به تکنولوژی بسیار بالای به کار رفته در هدها تا امروز هیچ نمونه کپی از هیچ هدی وارد بازار نشده است و تمامی هدها بدون کوچکترین شک اصلی و قابل اعتماد می باشند.
تقسیم بندی دستگاه بر مبنای نوع مرکب:
مرکب های مورد استفاده برای چاپ بنر شامل جوهرهای سالونت، جوهرهای اکوسالونت و یووی می باشند.
تقسیم بندی دستگاه بر مبنای سایز پاشش:
برمبنای محل کار چاپی و فاصله دید مخاطب از سایز پاشش مختلف استفاده می کنیم عموما هدهای با سایز پاشش بزرگتر دارای سرعت بیشتر و هدهای با سایز پاشش کوچکتر دارای سرعت کمتری هستند.
هدهای با سایز پاشش ریزتر عموما نیازمند فرکانس بالاتر و تکنولوژی برد بالاتر و هدهای با پاشش ریزتر عموما دارای فرکانس پایین تری می باشند.